Naturskönt och fjordnära – tio minuter från stan

Sundstrand ligger otroligt vackert, i sluttningen mot Byfjordens södra strand med en underbar utsikt över inloppet till Uddevalla. Här bor du med närhet till svalkande dopp och alla möjigheter till härliga utflykter i omgivningarna – men ändå bara 10 minuter med bil från all service i Uddevallas trevliga stadskärna. Här trivs hela familjen, oavsett hur din familj ser ut.

Ny förskola i området

Sundsstrand är ett expansivt område som när det står klart kommer att innehålla runt 200 bostäder i olika former. Idag består största delen av bebyggelsen av villor och området har precis fått en egen förskola. I skrivande stund huserar förskolan Stranden i provisoriska lokaler tills de nya är färdigbyggda vid årsskiftet 2019/2020. Forshällaskolan (F-6), ligger ungefär 5 kilometer från området – och högstadium finns både inne i Uddevalla och i Ljungskile. Shoppar gör du antingen inne i Uddevalla, eller varför inte ta en tur till Torp? Även dit tar du dig på tio minuter i bilen.

Upplevelser runt knuten

Här finns alla möjigheter till en härlig fritid för hela familjen. Förutom närheten till havet med allt vad det innebär finns här både bär- och svampskogar att utforska. Vid Sunds brygga kan du hoppa på skärgårdsbåten in till stan – eller kanske stanna till vid någon av grannstränderna för att se var badet svalkar bäst? Ta en söndagspromenad till vackra Gustafsberg och fika på Snäckan, eller kanske en bit mat på Villa Lindesnäs? Och blir du sugen på ett större utbud av caféer, restauranger eller kulturupplevelser hittar du massor att välja på inne i Uddevalla.

Bil, cykel eller buss

Härifrån har du faktiskt nära till det mesta. Tio minuter i bilen tar dig antingen in till Uddevalla centrum – eller till all shopping på Torp. Till mysiga Ljungskile är det ungefär lika långt, och om du pendlar till Göteborg är du framme på cirka 50 minuter. Såväl Trollhättan som Vänersborg når du på en halvtimmes bilresa. Föredrar du att åka kollektivt går det också bra, busshållplats finns i närheten och in till Uddevalla tar det ca 20 minuter. Därifrån kan du också ta pendeltåget till Göteborg om du vill. Härifrån går också cykelväg hela vägen in till Uddevalla, du är framme på 20-30 minuter.