Välkommen till villaidyllen vid havet

Ett idylliskt bostadsområde med närhet till både fjorden och skogen. Så beskriver Marcus Gunnarsson, projektutvecklare hos oss på OBOS, Uddevallas nya område Sundsstrand. Här, bara 10 minuters bilresa från centrala Uddevalla, planeras det nu för 16 nya bostäder i Brf Byfjorden – och vi bad Marcus berätta mer om projektet.

Marcus Gunnarsson, projektutvecklare

Plats för hela familjen

Husen i Brf Byfjorden kommer i olika storlekar och utföranden, kedjehus och parhus om 136 kvm och parhus i suterrängplan om 141 kvm. Båda med gott om plats för både vardagsliv och vardagslyx. Här bor man med gångavstånd till svalkande bad och svampskogen runt knuten. Området har just fått sin egen förskola, och här finns både lekplats och bollplaner att roa sig på.

– Vi tänker oss att det här är ett utmärkt alternativ för den lite yngre barnfamiljen som kanske vuxit ur sin bostadsrättslägenhet i stan och längtar efter ett mer naturnära boende med plats för hela familjen, berättar Marcus.

Som egen villa, fast kanske ännu lite bättre?

Det bästa av två världar må vara ett slitet uttryck, men sällan har det varit så sant som just här. Båda husmodellerna får alla bekvämligheter som vanligtvis tillhör villalivet. Stora uteplatser, egen carport med elbilsladdare och plats att parkera ytterligare en bil på uppfarten, förråd, separat tvättstuga med mera. Tomter i varierande storlek gör att du själv kan välja vilken som passar dig bäst. Samtidigt har du tryggheten i en bostadsrättsförening i ryggen den dagen något större underhåll behöver göras.

– Här får du möjlighet att bo nytt och fräscht i bekväm bostadsrättsform, men med känslan av att det är din egen villa. Utan att behöva lägga tid och energi på att bygga eget – vi sköter allt, från början till slut förklarar Marcus.

God standard med möjlighet till det lilla extra

Båda husmodellerna har stora, öppna sociala ytor och tre sovrum, som kan bli fyra genom tillval, berättar Marcus. De flesta husen har både altan på baksidan och en härlig terrass ovanpå carporten. Stora fönsterpartier släpper in ljuset och när det gäller utrustning och materialval håller husen en god standard redan från början. Vad sägs till exempel om ekparkett, golvvärme på nedervåningen, klinkergolv i entré och tvättstuga, helkaklade badrum, kök från HTH och vitvaror från Siemens?

– Om man vill sätta sin egen prägel på sitt hem finns det gott om tillval att välja mellan, till exempel kan man välja till en egen bastu i direkt anslutning till badrummet i husen om 141 kvm, tipsar Marcus.

Villa och sommarhus i ett

Trots att Sundsstrand är relativt nyetablerat har det redan blivit väldigt populärt, mycket tack vare det fantastiska läget med utsikt över Byfjorden och Uddevallabron. Det är något alldeles särskilt att bo med promenadavstånd till svalkande bad. Att bo här är som att ha villa och sommarhus i ett. Tänk bara när du sitter där på din egen terrass och njuter av sommarkvällen!

Vilket hus ska vi välja?

Vill du ha familjens sovrum samlade på ett plan? Välj 136:an.
Vill du ha största möjliga sällskapsyta? Välj 141:an.
Vill du ha en mer klassisk planlösning? Välj 136:an.
Vill du ha möjlighet till bastu och en egen walk-in-closet? Välj 141:an.
Vill du ha terrass på carporten? Välj 136:an – eller det ena huset om 141 kvm.