En flirt med amerikanska östkusten på ren svenska

Har du också fastnat för den charmigt eleganta New England-stilen, men tycker att en egen villa känns som ett väl stort steg? Då ska du titta lite närmare på Brf Eken! Här bygger vi nämligen tre sådana hus med fyra likadana lägenheter i varje, i ett lugnt och naturnära läge i trevliga Stenkullen i Lerums kommun med utmärkta pendlingsmöjligheter till Göteborg.

Ett läge att gilla

Brf Eken får ett fint läge med skogen runt knuten och ganska gles villabebyggelse som närmaste grannar. Här bor man liksom lite lagom avsides, med promenadavstånd till pendeltåget som tar dig till Göteborg på 25 minuter. Och just den här stilen på hus passar perfekt in i området.

– Att bygga husen i vår svenska tolkning av New England-stilen var ganska självklart. Dels för att vi själva gillar den, men också för att det är en stil som är lätt att ta till sig. Husen får en härligt traditionell känsla, i kombination med det fräscha som nyproduktion innebär, förklarar Marcus Gunnarsson, projektutvecklare hos oss på OBOS.

Stiligt och trevligt

Som sig bör får husen en klassiskt vit fasad med den karaktäristiska liggande träpanelen, berättar Marcus. Det svarta taket och de spröjsade fönsterna gör sitt till för helhetsintrycket och det utvändiga trapphuset ger byggnaden och dess fasad en extra dimension samtidigt som det skapar utrymme för väl tilltagna och möbleringsbara uteplatser. För här får alla lägenheter goda möjligheter till trevligt uteliv.

– De som bor på bottenvåningen får både en uteplats med trätrall på baksidan och en mindre uteplats vid entrén. Och de som bor på plan 2 får både en stor uteplats direkt vid sin egen entré och en fransk balkong i vardagsrummet, säger Marcus.

Tre rum och kök – eller fyra?

Planlösningen för dessa trevliga lägenheter är ytterst effektiv, berättar Marcus. På 82 kvm får du plats med alla funktioner du behöver i din vardag. Här finns två sköna sovrum, gott om förvaringsutrymme, och både tvättmaskin och torktumlare i badrummet som dessutom är så stort att du även kan välja att sätta in ett badkar om du vill. Den öppna planlösningen mellan det fullutrustade köket och vardagsrummet skapar förstås fantastiska umgängesytor.

– Vardagsrummet är rymligt och går att möblera på flera olika sätt. För den som önskar så finns möjligheten att dela av vardagsrummet för att på så vis få ett tredje, lite mindre sovrum, säger Marcus. Så vill du flytta in i en trea eller en fyra? Valet är ditt.

Bättre boende för pengarna

Marcus Gunnarsson, projektutvecklare

Materialval och utrustning håller god standard, berättar Marcus. Vad sägs till exempel om ekparkett, kakel och klinker i entré och badrum, kök från HTH och vitvaror från Siemens? Vill du sedan sätta egen prägel på ditt nya hem finns även olika tillval att välja mellan. Varje lägenhet får också ett eget, utvändigt förråd och en egen parkeringsplats i anslutning till huset. Så, vem tror då Marcus kommer trivas bäst här?

– Jag tänker spontant på familjen som kanske bor i de mer centrala delarna av Göteborg idag, men som söker efter ett lite större boende och som vill bo naturnära men ändå ha nära till pendeln. Familjen som vill bo nytt och fräscht och önskar mer boende för pengarna, helt enkelt.

Brf Eken

Ljuvliga lägenheter i lugna Stenkullen

Med ett härligt naturnära läge – bygger vi nu tre vackra New England-inspirerade hus med fyra lägenheter om 82 kvm i varje. Brf Eken är perfekt för dig som vill lämna stadens trängsel och få ett bättre boende för pengarna.

Läs mer om projektet här!