Gott vardagsliv i sportiga Stenkullen

Handboll, fotboll, friidrott, ishockey, ridning eller konståkning? Här finns alla möjligheter till sportiga aktiviteter för hela familjen. Idrottsandan är en sak som kännetecknar Stenkullen, berättar Elise Pettersson på Svensk Fastighetsförmedling. En annan sak är att folk som bor här trivs väldigt gott.

Elise Pettersson, mäklare

Bo lugnt, men inte på landet

De flesta som besöker Stenkullen för första gången blir positivt överraskade, berättar Elise. Det här är en ort med blandad bebyggelse, vilket också skapar en skön blandning av människor i alla åldrar. Och i takt med att det byggs mer nya bostäder upptäcker allt fler Stenkullens alla fördelar.

– Det är lätt att trivas här: du bor lugnt men ändå inte på landet, du bor nära naturen men har också lätt att ta dig till ett större utbud, säger Elise.

Inga långa avstånd

En stor fördel med en liten ort som Stenkullen är närheten. När både skola och fritidsaktiviteter ligger på bekvämt cykelavstånd kan barnen i större utsträckning ta sig runt på egen hand än när man bor i stan.

– Här slipper man skjutsa till alla aktiviteter, och slipper åka så mycket bil överhuvudtaget. Fina gång- och cykelvägar finns överallt och gör det lätt att ta sig fram, berättar Elise.

Alltid något skoj att göra

Och aktiviteter finns det gott om i Stenkullen, för både stora och små. Här finns ishall, fotbollsplaner, fina motionsspår, vackra vandringsleder, ett stort gym, ridskola, skatepark och mycket mer. Stenkullens skola, Stenkulan, är också en så kallad profilskola med inriktning aktiv fritid. Det innebär att skolan drar nytta av sin närhet till såväl skateboardrampen som promenader och undervisning i Säveåns vackra naturreservat

Med service inom räckhåll

Stenkullen har en liten närbutik mitt i samhället där du kan få tag på det nödvändigaste. Handla mat kan du antingen göra i närbelägna Floda eller i Lerum. In till Lerum kan du ta dig både med kollektivtrafik, bil eller cykel, till Lerums centrum är det ungefär 4 kilometer. Stenkullen har också flera restauranger som serverar pizza, hamburgare, thaimat med mera, inklusive ett riktigt guldkorn.

– Pastarestaurangen La Ciotola som ligger i det gamla bageriet är grymt bra, tipsar Elise.  

Och när du vill komma åt ett större utbud tar pendeltåget dig till Göteborg på 25 minuter eller till Alingsås på 20 minuter.

Elise tipsar: fem fina saker att göra i Stenkullen

  • Gå på upptäcksfärd i områdets otroliga skogar.
  • Bada i Säveån – eller Vällsjön.
  • Ta med barnen till skateboardrampen – kul för hela familjen.
  • Blåsippedalen på våren – upplev naturreservatet när det är som allra vackrast.
  • Besök midsommarfirandet på friidrottsplatsen – hur mycket folk som helst!

Brf Eken

Ljuvliga lägenheter i lugna Stenkullen

Med ett härligt naturnära läge – bygger vi nu tre vackra New England-inspirerade hus med fyra lägenheter om 82 kvm i varje. Brf Eken är perfekt för dig som vill lämna stadens trängsel och få ett bättre boende för pengarna.

Läs mer om projektet här!