Varför välja Brf Flädern?

Tygelsjö har blivit otroligt populärt, inte minst bland barnfamiljer. Det har vi tagit fasta på i Brf Fläderns supersmarta radhus. Lagom stora ytor, med alla bekvämligheter som behövs för att leva det goda familjelivet. Både inomhus och utomhus. Läs vidare, och se om du håller med.

Ett vackert och trivsamt kvarter

Det händer mycket i Tygelsjö nu. Granne med parhusen i Brf Äppellunden (som sålde slut i snabb takt) tar Brf Flädern plats på scenen. Här bjuds vi på en trivsam liten radhusgata där de nätta tvåplanshusen välkomnar oss med tegelfasader i en lugn och behaglig färgskala – med grått tak och en modern fönstersättning som pricken över i:et.

– Gavelhusen får en något ljusare kulör, och mittenhusen en något mörkare för att få fin variation och samtidigt förstärka känslan av det egna hemmet. Vi valde tegel på fasaden eftersom vi vet att det är efterfrågat och det passar väl in i husens placering, berättar projektutvecklare Fredrik Löfberg.

Perfekt för familjelivet

En stor grej med att flytta ut på landet är önskan om en trygg uppväxt för barnen, i ett område med gott om kompisar där de kan springa fritt. Det har vi också tänkt på här. Bakom husen väntar en bilfri innergård på att fyllas med lekande barn, och husens tomter ramas in av häckar.

– Här ska även de minsta barnen kunna leka tryggt på gräsmattan, förklarar Fredrik.

Familjevänligt även på insidan

Radhusen i Brf Flädern bjuder på 110 fantastiskt välplanerade kvadratmetrar. Kök med bra arbetsytor och uppsikt ut mot gatan, två badrum och en fin öppen planlösning för matplats och vardagsrum – som har ett underbart ljusinsläpp med altanen utanför i bästa västerläge, berättar Fredrik.

– Vi har jobbat hårt för att få till en optimal planlösning, inte minst för den lite mindre familjen. Att entrén är extra rymlig och har praktiskt klinkergolv är bara ett exempel, jag vet ju själv hur det är när man drar in barnvagnen med leriga hjul. Att trappan upp till övervåningen är placerad i entrén gör också att dem inte tar onödig yta från de sociala delarna. Övervåningen blir familjens privata oas, med tre sovrum och allrummet i centrum.

Ett tryggt och bekvämt val

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar när det kommer till renovering och underhåll. Husen håller också en god standard redan från början, du behöver inte göra ett enda tillval om du inte vill – även om möjligheten förstås finns för den som vill sätta sin egen prägel på sitt nya hem.

– Det här är till exempel ett jättebra val för det yngre paret som bor i lägenhet i Malmö idag, men känner sig färdiga med storstadslivet. Tygelsjö – och Brf Flädern – blir en härlig plats att bilda familj på, avslutar Fredrik.

Fem familjevänliga höjdpunkter i husen

  • Rymlig entré med plats för barnvagnen på det praktiska klinkergolvet
  • De fina sällskapsytorna på nedervåningen – möblera som ni vill
  • Stort föräldrasovrum och två lika stora barnrum för rättvisans skull
  • Den stora, fina altanen för födelsedagskalas och familjefrukostar
  • Liten, lättskött tomt, perfekt för småbarnsföräldrar som har viktigare saker för sig

Om jag bodde här…

Då tänker vi oss att det är lördag morgon. Resten av familjen sover fortfarande gott där uppe. Barnen är trötta efter skolveckan, och kanske kan fredagsmyset framför Idol också ha något med saken att göra. Men jag är som alltid morgonpigg, så jag fixar mig en kopp kaffe och går ut på altanen.

Fredrik Löfberg, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

Idag står cykelfest i byn på schemat och jag och min fru ska fixa förrätt och fördrink. Så efter frukost tar vi bilen till Emporia för att handla, och visst – det blir lite fönstershoppande också. När vi kommer hem lagar vi mat tillsammans i vårt nya, fina kök – och eftersom jag är bannlyst från att tvätta, efter lite för många incidenter, passar min fru på att köra en maskin eller två. Det blir en del tvätt i en aktiv barnfamilj…

Dagen går snabbt, och vips är det dags att göra oss i ordning för kvällen. Jag sänder ett varmt tack till den som kom på tanken med två badrum i huset... På väg till festen konstaterar vi att det ju är så nära att vi inte ens behövt cyklarna – men lite senare på kvällen kommer de ändå till användning. För denna fantastiska sommarkväll avslutas på bästa tänkbara sätt: med ett kvällsdopp i havet!

Projekt

Kommande försäljning

Brf Flädern

Tygelsjö, Tygelsjö Väster

  • Antal bostäder 18 st radhus
  • Pris Från 3.595.000 kr
  • Säljstart Etapp I (hus 3 och 4): 2 dec 2020
  • Inflyttning Prel. från sent 2022
Läs mer