Lugnt och grönt med nära till allt

Här i Västra Gränstorp är det enkelt att trivas. Du har nära till den service du behöver i din vardag, och till den vackra skånska naturen. Alldeles i närheten av kvarteret planerar kommunen också att anlägga en ny park. Men du har också hela Trelleborgs utbud på bekvämt avstånd. Du cyklar till exempel in till centralstationen på 10 minuter. Vill du hellre ta bussen går det såklart också bra.

Nära till en fungerande vardag

Både matbutiker och flera förskolor finns ett par minuters cykeltur bort, eller en knapp kvarts promenad om du föredrar det. Även Västervångskolan, som erbjuder undervisning i förskoleklass till årskurs nio finns på bekvämt cykelavstånd.

Nära till en aktiv fritid

Lika nära har du till ishallen, Söderslättshallen och Östervångs IP – liksom promenadvänliga Östervångsparken. Den är känd för sina fina blomsterarrangemang, men bjuder också på såväl lekplats som motionsspår. Föredrar du att träna inomhus har du till exempel nära till Friskis & Svettis.

Nära till naturen

I Trelleborg är havet nära: här finns flera olika stränder att välja mellan. Närmast dig ligger Östra Stranden, dit cyklar du på en kvart. Att uppleva dina omgivningar på cykel är också ett tips, på visittrelleborg.se finns kartor med olika rutter att inspireras av. Trelleborg har också flera fina naturreservat att upptäcka, både Albäcksskogen och Dalköpinge Ängar har du på cykelavstånd.

Nära till livsnjuteri

Här behöver du inte försaka stadens nöjen, du har ju ändå så nära hem. Och Trelleborg har en hel del av den varan att erbjuda, både när det gäller shopping och kultur– men här finns också gott om caféer och restauranger. När vårsolen kommer drar uteserveringen på Vattentornet Café och Bistro mycket folk, smarriga smörrebröd hittar du på Den Lille Danske, och husmanskosten smakar fint på Stulna Bestick. På ännu närmare håll serverar populära Södans Sportbar både pizza och à la carte – perfekt när matlagningslusten inte är på topp.

Nära hit – och dit

Här bor du med gång- eller cykelavstånd till allt som Trelleborg har att erbjuda. Till centralstationen cyklar du till exempel på 10 minuter, därifrån tar Pågatåget till Malmö ungefär en halvtimme. Vill du hellre åka buss kan du hoppa på vid lasarettet istället. Med bil når du centrala Malmö på cirka 35 minuter. Vill du vidare ut i världen når du Kastrup på 45 minuters bilresa – om du inte föredrar färjan till Tyskland, förstås.

Projekt

Kommande försäljning

Brf Grönskan

Trelleborg, Västra Gränstorp

  • Antal bostäder 12 lägenheter, 9 radhus
  • Säljstart Vintern 2021
Läs mer