Stångby: härligt lantliv nära stan

Stångby ligger mitt i det klassiska skånska odlingslandskapet. Att skåda ut över vidsträckta fält gör att man automatiskt sänker axlarna, andas ut och slappnar av. Det är enkelt att trivas här, och det sägs att om man en gång flyttar hit – då stannar man kvar.

Med hela världen inom räckhåll

Vi förstår varför man gärna stannar här. För i Stångby får du inte bara njuta av lugnet på landet – du har också hela Lunds utbud på bekvämt avstånd. En kort promenad till stationen, och ett par minuters tågresa så är du där. Tågresan till Malmö C tar inte mer än 20 minuter, till Helsingborg dryga 30 – och Köpenhamn når du på strax över timmen. Med andra ord: här har du hela världen inom räckhåll.

Allt för en lite härligare vardag

Här har du vardagsnytta som förskola och skola på nära håll. Stångby har två förskolor, och två skolor: Kulparksskolan för årskurs F-3 och nybyggda Prästängsskolan för årskurs 4-8. Lekplats för de minsta finns i kvarteret, och i närheten av Prästängsskolan planerar Lunds kommun för en fin park med lekplats som även passar lite större barn. Idrottsplats och idrottshall finns också, den lokala idrottsföreningen Torns IF är en aktiv sådan. Föredrar någon i familjen att sporta på hästryggen? Då är det bekvämt cykelavstånd till Torns Ryttarförening. Är det golf som gäller når du både Kävlinge GK och Värpinge GK på 10 minuter i bilen. Och den vackra skånska naturen, den väntar runt knuten.

Härligheter runt knuten

Nära till naturupplevelser

Att ha nära till naturen är viktigt för oss människor. Vi mår helt enkelt bra av det, speciellt när vi får uppleva den på våra egna villkor. Här kommer några olika tips på ute-njut.

Nöbbelövs mosse

Ditt närmaste naturreservat är en stadsnära oas med rogivande promenadstråk, fina picknick-platser och ett sprudlande fågelliv.

Cykelturer för alla

Lund är en riktig cykelstad, och cykeln passar också perfekt för att utforska dina omgivningar. På kommunens hemsida hittar du en mängd förslag på spännande rutter för cykelutflykten.

Kusten inom räckhåll

Nej, Stångby är ingen badort – men det är faktiskt inte alls långt till kustens svalkande bad. På cirka 20 minuter i bilen når du Lomma beach, eller stränderna vid Barsebäck eller Vikhög.


Nära till smakupplevelser

Bästa fiket, godaste pizzan eller kanske den där alldeles speciella gårdsbutiken? Varje ort har sina smultronställen, som sätter guldkant på den gråaste av vardagar. Här tipsar vi om några, men vi är säkra på att du kommer att hitta dina egna favoriter i omgivningarna.

Lundasparris

Bara ett par kilometer bort odlas denna delikatess, och när sparrisen är i säsong öppnar försäljningen i den röda kiosken – missa inte det. De säljer även sparrisplantor, om du vill prova att odla din egen.

Bränneriets gård

Perfekt utflykt en solig sommardag. En kvarts bilresa bort ligger detta mysiga café med gokaffe och härbakat – och en gårdsbutik fylld av godsaker.

9 White Guide-restauranger

Grand Hotel, På Skissernas, Matrummet och många fler: här har du alla Lunds White Guide-restauranger inom räckhåll.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Gulsparven

Stångby, Stångby Väster

  • Kommun Lund
  • Antal bostäder 27 radhus, 12 lägenheter
  • Pris Från 1.850.000 kr
  • Säljstart Säljstart etapp III: 27 nov
  • Inflyttning Etapp I: Prel. Höst 2022
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer