Upplev lugna, gröna Norra Åsum

Norra Åsum har forna tiders marscherande i raka led bytts ut mot trevliga, slingrande söndagspromenader. För här befinner vi oss nämligen på militärhistorisk mark.

Ända fram till 1990-talet var detta högkvarteret för Wendes artilleriregemente, vilket kan anas både på gatunamnen i området och i namnet på Brf Kadettvillan. För dig som vill lära dig mer om detta finns också Artillerimuseet en kort promenad bort. Idag är Norra Åsum ett trivsamt bostadsområde som blir allt mer populärt bland såväl barnfamiljer som äldre. En plats för alla som uppskattar att bo lugnt och grönt – men ändå ha hela Kristianstads utbud inom räckhåll, helt enkelt.

En plats för det ljuva vardagslivet

Här bor du lugnt och naturnära, till exempel har du promenadavstånd till naturreservatet Åsums ängar och Åsumallet – ett utmärkt ställe att spana på fåglar på. Åsums förskola ligger också en kort promenad bort, liksom Wendesgymnasiet. Gillar du fotboll finns lokala idrottsklubben Åsums BK nära till hands, och en cykeltur bort hittar du såväl Kristianstads Ryttarsällskap som bassängerna på Väbadet. In till centrala Kristianstad tar du dig på cirka 10 minuter med bil, eller 15 med buss. Vill du hellre shoppa loss på C4 Shopping tar bilresan dit också runt 10 minuter. Och efter en sådan utflykt är det härligt att komma hem till lugnet i Norra Åsum igen.