Så hittar du rätt på bostadsmarknaden i Borås

Borås är en populär stad att bo i. Men vilka områden är hetast, och hur vill Boråsarna bo? Och inte minst, hur ser det ut på marknaden? Här ger fastighetsmäklare Victoria Reichel på Svensk Fastighetsförmedling sina bästa tips till dig som går i bostadstankar.

Victoria Reichel, mäklare

Stabilt läge, trots allt

– Så här i valtider känner många en viss osäkerhet för hur det ska gå med marknaden och räntorna, och det gör att processerna tar lite längre tid just nu, berättar Victoria. Men i det stora hela beskriver Victoria Borås bostadsmarknad som stadig. Det finns gott om objekt ute, och priserna ligger stabilt, även om bostadsrätter generellt har ökat något.

Mer populärt med bostadsrätt

Förr om åren var Boråsarna inte särskilt intresserade av bostadsrätten som boendeform, berättar Victoria. Men så är det inte längre.

– Nej, idag tycker många det är en jätteskön känsla att inte behöva ta allt ansvar själv, att ha tryggheten som bostadsrättsföreningen innebär och få stöd i det man själv kanske inte är så kunnig på.

Bostäder för studentliv och familjeliv

Eftersom Borås är en stad som blir allt mer populär bland studenter är trycket förstås högt på ettor. Men även radhus och parhus är eftertraktat.

– Det finns inte så mycket av den typen av boende i Borås, förklarar Victoria, och tillägger att även mindre villor i prisklassen 2-3 Mkr, där många kan vara med i budgivningen, ofta säljs redan innan visning.

Centralt, eller någorlunda centralt

Som i de flesta andra städer är de centrala delarna alltid attraktiva på bostadsmarknaden, men då blir ju också prislappen därefter. Det gör att stadsdelar som inte ligger precis i centrum, men ändå hyfsat nära – som Brämhult, Sörmarken och Trandared till exempel –ökar i popularitet.

– Sedan är ju det lite lugnare läget i dessa områden också ofta en fördel för familjer, eller blivande familjer, säger Victoria

Vågar jag köpa?

När vi till sist ber Victoria ta en titt i kristallkulan och förutspå framtiden för bostadsmarknaden i Borås kommer svaret direkt.

– Ja, man vågar köpa. Folk kommer alltid att flytta, och vi rör oss till och med mer mellan boenden nu än tidigare. Jag tror inte att marknaden kommer att gå ner, möjligen att vi kan få en bättre balans, och det är bara positivt.

Victorias tre bästa tips till dig som ska köpa bostad

1. Prioritera läget – du kan ändra på det mesta med en bostad, men inte det.
2. Skaffa en bra bankkontakt – kolla runt och ställ krav, du måste inte ha samma bank som mamma och pappa av ren slentrian.
3. Ska du köpa nyproducerat? Kolla upp vem som ligger bakom projektet. En etablerad bostadsutvecklare innebär en jättestor fördel, de vet hur allt fungerar och är duktiga på det de gör.

Brf Klippingen

Upplev känslan av att bo i nyproduktion

Här planerar OBOS att bygga 26 par- och radhus i bostadsrättsformat. Ett bekvämt och modernt boende med 4-5 rum och kök. Här bor du lungt och barnvänligt med goda kommunikationer in till centrum.

Läs allt om projektet här!

Artikel

Allt fler upptäcker sköna Sörmarken

Att inte bo mitt i stan, men ändå ha nära till hela stadens utbud och dessutom ha en hel del guldkorn runt knuten: det är sådant som sätter guldkant på vilken vardag som helst.

Läs hela artikeln

10 skäl till varför du ska välja nyproduktion

Så, du och din familj har bestämt er för att ändra läget i livet och köpa bostad. Det är en dröm som ni delar med många människor.

Läs hela artikeln