Nytt, prisvärt och centralt

I Brf Lövängen växer ett mysigt och personligt kvarter fram. Föreningen ligger bara ett stenkast från centrala Falköping, och med det som utgångspunkt ville OBOS göra kvarteret till en förlängning av centrum.

Brf Lövängen är OBOS nya hjärtebarn på området Prästgårdsgärde i Falköping. Här växer 26 bostadsrätter av konceptet Start Living fram i en lummig och skön miljö bara 200 meter från närmsta HM-butik.

- Vi valde Start Living för att vi vill bygga moderna bostäder med en pressad prislapp, säger Projektutvecklare Fredrik Karlsson. Sen har vi arbetat vidare med livet mellan husen för att skapa ett härligt område som ger livskvalitet till de boende.

För att få fram en trevlig stadskänsla har man valt att hålla ihop husen något med gångvägar och lummiga miljöer mellan husen.
- Det ska kännas trevligt, inbjudande och harmoniskt, säger Fredrik. Med en begränsad biltrafik i området så kan barnen få leka fritt och man kan promenera eller slå sig ner för en pratstund.

107 kvadratmeter och egen altan

Husen som byggs i Brf Lövängen är av Start Livings modell med en boarea på 107 kvadratmeter. Bostäderna är i två plan, med öppen och ljus planlösning i entréplan, två toaletter, samt tre sovrum på övervåningen.
- Det är ett modernt och bekvämt boende, säger Fredrik. Fräsch och ljus inredning med fullutrustat kök och tvättmaskin och torktumlare. Här trivs den moderna barnfamiljen som vill få en enklare och skönare vardag.

Här trivs den moderna barnfamiljen som vill få en enklare och skönare vardag.

Till husen hör också en egen altan där man kan bjuda in släkt och vänner till eftermiddagsfika, grillkväll eller tacobuffé.
- Vi vill ge de boende livskvalitet, säger Fredrik. Brf Lövängen ligger centralt, vilket gör att man sparar tid i vardagen. Och boendet blir prisvärt, tack vare vår fina produkt Start Living som är kostnadseffektiv i produktion. Här får kunden en boendekostnad på under 8000 kronor i månaden*.

Fullt av liv i rummet mellan husen

I ett tidigt skede anlitade OBOS ett arkitektkontor som har arbetat med utemiljön i området med belysning, sittplatser, växthus, odlingslådor, träd, buskar och gräsmattor. Här har man också tänkt på barnen och planerat för en lekplats med sandlåda och lekredskap. 
- Vi tänker att man som förälder gärna vill ha en trevlig plats där barnen kan leka samtidigt som man själv kan sitta på en bänk i närheten och ha full uppsikt när man tar sin kopp kaffe, säger Fredrik.

*Inklusive ränta, avgift, el, bredband, ränteavdrag exkl. amortering. För mer information om hur vi har räknat kontakta våra mäklare på Mäklarhuset i Falköping.

Bilden i toppen av artikeln, Foto: Sebastian Streith

Projekt

Slutsålt

Brf Lövängen

Falköping, Prästgårdsgärde

  • Kommun Falköping
  • Antal bostäder 26 radhus
  • Boarea 107 m²
  • Inflyttning Hösten 2019
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Projekt

Slutsålt

Brf Klangagården

Falköping, Prästgårdsgärde

  • Kommun Falköping
  • Antal bostäder 12 lägenheter
  • Boarea 67-82 kvm
  • Inflyttning Prel. vintern 2020/2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Mäklaren om Brf Lövängen

Varför välja Lövängen?

Läs mer