Gör ett smartare val: flytta till Falköping

Det händer saker i Falköping. Från att ha varit en liten stad, om än med ett fint läge mellan de två platåbergen Mösseberg och Ålleberg i hjärtat av Falbygden, har Falköping börjat vakna – och växa. För Falköping ligger inte bara vackert, utan även med bra pendlingsmöjligheter till både Skövde, Jönköping och Göteborg.

Småstadskänsla när den är som bäst

Madelene Soneby på Mäklarhuset i Falköping är själv uppvuxen i staden och trivs väldigt bra här. Den trygga småstadskänslan är lätt att uppskatta, menar hon.
– Ja, när jag var yngre var det nästan obligatoriskt att flytta till en storstad, men jag märker ju att många kommer tillbaka när det är dags att bilda familj. Man vill ge sina barn samma trygga uppväxt som man själv hade.

Med utmärkta kommunikationer

Falköping har varit en knutpunkt för järnvägen i över 150 år, och än idag finns det bra kommunikationsmöjligheter med tåg till många större städer som Skövde, Jönköping och Göteborg – ja, här finns till och med Stockholm inom räckhåll för veckopendlaren.

– Till Göteborg tar det en dryg timme, till Stockholm knappt två och en halv, och till Jönköping cirka 45 minuter. Allra smidigast är att pendla till Skövde, dit tar du dig på runt en kvart beroende på avgång – och vi har gott om avgångar, berättar Madelene.
Och bor du dessutom centralt i Falköping, som i nya området Prästgårdsgärde, tar du dig med cykel till tågstationen på under 10 minuter. Jämför med tiden det tar att bara ta sig igenom valfri storstad i rusningstid…

Lockar både folk och företag

Fler och fler storstadsbor upptäcker Falköpings alla fördelar, säger Madelene.
– Det är lite gröna vågen på gång. Folk vill hoppa av ekorrhjulet, och här köper du inte bara ett boende, utan också en högre livskvalitet.
Men det är inte bara människor som flyttar in. Även inom handeln har flera stora kedjor som H&M och Cervera sett möjligheterna med att etablera sig här. Och fler är på väg… Kanske låter det inte som en så stor grej för dig som bor i storstaden, men Madelene menar att det har enorm betydelse för Falköping.
– Javisst! När de stora drakarna kommer hit, då är det verkligen något på gång.

Falköpings tid är nu

Förutom småstadscharm och bra kommunikationer har Falköping också en annan stor fördel. Här får du fortfarande mycket mer boende för dina pengar. En titt på Svensk Mäklarstatistik visar att aktuellt kvadratmeterpris för bostadsrätter i Falköping än så länge är ungefär en tredjedel av motsvarande för Skövde – och en åttondel av kvadratmeterpriserna i Göteborg. Åtminstone än så länge. För det kommer att bli dyrare även här, menar Madelene.

– Ja, än så länge kan du göra en riktigt bra affär. Här kan du få det boende du vill ha, utan att behöva kompromissa, och ändå få pengar över till annat. Och om du dessutom köper en nyproducerad bostad så köper du dig samtidigt fritid, eftersom du inte behöver tänka på något underhåll.

Projekt

Slutsålt

Brf Lövängen

Falköping, Prästgårdsgärde

  • Kommun Falköping
  • Antal bostäder 26 radhus
  • Boarea 107 m²
  • Inflyttning Hösten 2019
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Projekt

Slutsålt

Brf Klangagården

Falköping, Prästgårdsgärde

  • Kommun Falköping
  • Antal bostäder 12 lägenheter
  • Boarea 67-82 kvm
  • Inflyttning Prel. vintern 2020/2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Mäklaren om Brf Lövängen

Varför välja Lövängen?

Läs mer

Varför ska du välja Brf Lövängen

Nytt, prisvärt och centralt

Läs mer