OBOS erbjuder villakänslan!

Hälltorps gård är ett helt nytt centrumnära bostadsområde i Trollhättan. Här är det lätt att bo bra, men svårare för den som vill leva villaliv. Kommunen har nämligen inga planer på villatomter i området de närmaste åren. Häng med och läs mäklare Per Kristofferssons svar på varför OBOS bostäder på Hälltorps gård är helt rätt för dig som drömmer om ett nyproducerat hus.

Kan du berätta lite om Hälltorps gård?

- Ja, det är en relativt ny stadsdel som har byggts ut sedan 2010. Stadsdelen är belägen i den västra delen av Trollhättan med närhet till både centrum, badplats i Öresjö och promenadstråk utefter Göta älv. Ett riktigt superläge, helt enkelt.

Per Kristoffersson, mäklare, Svensk Fastighetsförmedling

Och vad är det OBOS bygger här?

- OBOS bygger 120 bostäder i form av hyresrätter och bostadsrätter. Bostadsrätterna byggs i flera föreningar, där den första – Brf Pomologen – snart är inflyttad. Brf Mustmästaren är till försäljning just nu, och består av 23 bostäder på 107-137 kvm i radhus.

Hur ser det ut i stort i Trollhättan just nu – byggs det mycket?

- Det finns ett pågående planarbete som utgår från visionen om att Trollhättan ska ha 70 000 invånare till år 2030. Det skulle i så fall kräva 6 000 nya bostäder, så planerna är givetvis i full gång för dessa. Men mycket ligger ett par år framåt i tiden, och av de villatomter som erbjuds just nu ligger det närmare sjukhuset, och därmed längre bort från centrum.

Så om det är en nyproducerad bostad i centrumnära läge man vill ha så är det OBOS bostäder man ska välja?

- Ja, absolut.

Brf Mustmästaren är radhus – kan man verkligen få villakänsla då?

- Ja, det skulle jag våga påstå. Brf Mustmästaren är moderna, ljusa bostäder i två plan, och så fort man bygger i två plan närmar man sig per automatik det som vi kallar för villakänsla. Varje bostad har dessutom egen uteplats och balkong/fransk balkong, egen parkering och förråd. Varje bostad har en tydlig separat entré, separerade uteplatser och en känsla av ”ditt och mitt”, och den känslan skulle jag vilja säga är viktig för den som drömmer om villalivet.

Vilka tror du trivs bäst här?

- Den som vill bo centrumnära i en nyproducerad bostad med villakänsla, samtidigt som man vill frigöra mycket tid till familj och fritid. Förstagångsköpare, eller varför inte de som har sålt den stora villan efter att barnen flyttat ut? Det är långt ifrån alla som vill äga sin egen villa med det ansvar och det arbete som det ofta medför. I Brf Mustmästaren är det dessutom nyproduktion, vilket i princip garanterar ett underhållsfritt boende första fem åren.

Brf Mustmästaren är en Trygg BRF – vad innebär det?

- Det innebär att föreningen har klarat Trygg Bostadsrättsmarknads tuffa ekonomiska och juridiska redovisningskrav. En parameter som måste redovisas är belåningsgraden i föreningen, och här brukar man tala om att 10-20 000 kronor per kvadratmeter är en bra siffra. Brf Mustmästaren har en belåningsgrad på 10 500 kronor per kvadratmeter, vilket får ses som mycket bra.

Om man blir nyfiken på en bostad här och vill ta sig en titt, går det?

- Absolut, vi har ett visningshus i Brf Pomologen, som visar hur vår bostad på 107 kvm ser ut. Vi har flera visningsevent i huset under hösten, men om man hellre vill boka en privat visning så går det också bra via webbsidan.