Ödåkra ligger riktigt bra till

I begynnelsen var Ödåkra en sömnig liten by med ett fåtal gårdar, som vaknade till liv i samband med att järnvägen byggdes i slutet av 1800-talet. Tillväxten i orten fick extra fart när fabriken Helsingborgs Spritförädlings AB, i folkmun kallad "Spritan", öppnade år 1898. Idag är Ödåkra en trivsam ort med varierad bebyggelse, en populär sådan – inte minst bland barnfamiljer, berättar Daniel Holmberg, projektutvecklare hos oss på OBOS.

Nära till allt

I Ödåkra bor du lugnt och skönt, med all service inom räckhåll. Här finns en trivsam, lite lantlig känsla som är härlig att komma hem till efter en lång dag i stan. Och läget är det verkligen inget fel på.

– Det bästa med Ödåkra är närheten till allt. Du har fem minuter med cykeln till all shopping på Väla, men också nära till naturen. Och nära in till Helsingborg. Dessutom tar du dig snabbt ut på motorvägen, vilket gör pendlingen enkel både söderut och norrut, säger Daniel Holmberg.

Shopping och nöje

På sjuttiotalet öppnade Väla centrum med två butiker. Idag är Väla ett av Sveriges största köpcentrum, med 200 butiker. I Ödåkra bor du med bekvämt cykel- eller promenadavstånd till detta enorma utbud. Ett annat roligt nöje hittar du mitt i byn. I spritfabrikens gamla lokaler växer ett kulturcentrum fram med bland annat restauranger, café, butiker och galleri. "Spritan" invigdes under 2017 och har redan blivit ett populärt utflyktsmål för hela familjen.

Naturupplevelser och aktiviteter

I Ödåkra har du härliga natur- och rekreationsområden inpå knuten, till exempel Duvestubbe skog med sina vackra 120-åriga bokar. Är det salta bad som lockar så når du till exempel Hittarps fina badplats på en kvart med bil, eller varför inte göra en cykelutflykt utav det? Ödåkra har också ett rikt föreningsliv med bland annat fotboll, gymnastik, ridning, tennis och scoutverksamhet. Vid fotbollsplanerna nära Gläntanskolan finns också ett bootcamp-utegym för dig som gillar lite tuffare träning.

Hem för alla smaker

En annan, stor, fördel med Ödåkra är att här inte bara byggs massor av likadana radhus i likadana områden. Daniel berättar att OBOS redan byggt fyra olika projekt med både villor och bostadsrättslägenheter i olika storlekar, och nu är det dags för det femte i raden. Kvarteret Redaktören erbjuder riktigt stora, härliga tvåplansvillor på hela 190 kvadratmeter – ett utmärkt komplement till de tidigare projekten, menar Daniel.

– Ja, här finns plats för allt och alla. Det är ett perfekt hus för bonusfamiljen, eller helt enkelt stora familjer av alla slag. Och varför inte för dig som har egen verksamhet och behöver gott plats för ditt hemmakontor?

Projekt

Slutsålt

Kv Redaktören

Helsingborg, Ödåkra

  • Kommun Helsingborg
  • Antal bostäder 6 villor
  • Boarea 190 kvm
  • Inflyttning Vintern 2020
  • Upplåtelseform Äganderätt
Läs mer

Våra bästa tips för pendlare

Pendlingstid = egentid

Läs mer