Välkommen till en trygg, svensk tradition

När du väljer en bostadsrätt väljer du en populär boendeform som också är en klassisk, svensk sådan. Faktum är att Sverige är ett av få länder i världen som tillämpar systemet med bostadsrätter, och det har vi gjort ända sedan 1800-talet. Det beror på att bostadsrätten är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar.

Livet i bostadsrätt

Det finns en bostadsrätt för alla. På OBOS bygger vi bostadsrättslägenheter i flerbostadshus, radhus, kedjehus, parhus – eller till och med som friliggande villor. Att bo i bostadsrätt passar dig som vill ha mer frihet än i en hyresrätt, men mindre ansvar än i en villa du själv äger.

Du sköter din bostad – föreningen sköter huset

Bostadsrättsföreningen äger huset, och tomten som huset är byggt på. Du som har en bostadsrätt äger en andel i bostadsrättsföreningen och har nyttjanderätt till en specifik lägenhet. Det innebär att du tar hand om din bostad. Som bostadsrättshavare och medlem i bostadsrättsföreningen får du vara med och ta beslut om skötsel och underhåll – vilket också kan påverka din boendekostnad.

Har du koll?

Vad är en bostadsrätt?

Man slänger sig med förkortningen och förstår att det handlar om boende i föreningsform... Men vill du ha full koll bör du läsa detta!

Läs om vad en Brf innebär!

Dags att reda ut..

Vem är det som bestämmer?

Nu när du kan grunderna om bostadsrättsföreningar ska vi reda ut vem som bestämmer över vad i fastigheten och bostaden...

Läs mer om vem som bestämmer i en Brf!

Enkelt och tydligt vad som gäller

Garantier och försäkringar

Din trygghet är viktig för oss, därför lämnar OBOS garantier till alla våra bostadsrättsföreningar.

Läs mer om OBOS garantier och försäkringar!

Kvalitetsmärkta föreningar!

"Trygg Brf"

En trygg bostadsrättsmarknad

För att hjälpa dig göra ett bostadsköp under trygga former är OBOS en del av ett nytt branschinitiativ för att skapa tryggare bostadsrättsföreningar.

Läs mer om "Trygg Brf"