Välkommen till en trygg, svensk tradition

När du väljer en bostadsrätt väljer du en populär boendeform som också är en klassisk, svensk sådan. Faktum är att Sverige är ett av få länder i världen som tillämpar systemet med bostadsrätter, och det har vi gjort ända sedan 1800-talet. Det beror på att bostadsrätten är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar.

Livet i bostadsrätt

Det finns en bostadsrätt för alla. På OBOS bygger vi bostadsrättslägenheter i flerbostadshus, radhus, kedjehus, parhus – eller till och med som friliggande villor. Att bo i bostadsrätt passar dig som vill ha mer frihet än i en hyresrätt, men mindre ansvar än i en villa du själv äger.

Du sköter din bostad – föreningen sköter huset

Bostadsrättsföreningen äger huset, och tomten som huset är byggt på. Du som har en bostadsrätt äger en andel i bostadsrättsföreningen och har nyttjanderätt till en specifik lägenhet. Det innebär att du tar hand om din bostad invändigt. Bostadsrättsföreningen ansvarar för skötseln av fastigheten och eventuell upplåten tomtmark. Som bostadsrättshavare och medlem i bostadsrättsföreningen får du vara med och ta beslut om skötsel och underhåll – vilket också kan påverka din boendekostnad.

Vad är en bostadsrätt?

Man slänger sig med forkortningen och förstår att det handlar om boende i föreningsform... Men vill du ha full koll bör du läsa detta!

Läs om vad en Brf innebär!

Vem är det som bestämmer?

Nu när du kan grunderna om bostadsrättsföreningar ska vi reda ut vem som bestämmer över vad i fastigheten och bostaden...

Läs mer om vem som bestämmer i en Brf!

Garantier och försäkringar

Din trygghet är viktig för oss, därför lämnar OBOS garantier till alla våra bostadsrättsföreningar.

Läs mer om OBOS garantier och försäkringar!

Vill du veta mer om bostadsrätter?

Du hittar mer information om alla våra bostadsrättsprojekt här på obos.se. På respektive projekts egen sida finns också kontaktuppgifter till de som är ansvariga för projektet. Du är alltid välkommen att ställa frågor!

En av Nordens största bostadsutvecklare

Sök bostad hos OBOS

Under 2017 levererade vi bostäder till 161 av Sveriges 290 kommuner. Just nu planerar vi för nya projekt över hela Sverige. Välkommen att hitta ditt nya hem hos OBOS du också.

Sök bostad här

Hela Sverige ska leva!

OBOS Sverige verkar för att hela Sverige ska leva och vi anser att Sverige mår bäst om hela landet tas i bruk då stad och landsbygd behöver varandra. 

Läs mer om vår strategi för hela Sverige