En tryggare bostadsrättsförening

Ett bostadsköp är i många fall en av de största affärerna du gör i livet. Därför är det viktigt att du kan göra köpet i lugn och ro under trygga former. För att hjälpa dig med det är vi en del av ett nytt branschinitiativ för att skapa tryggare bostadsrättsföreningar.

Vi är en av åtta bostadsutvecklare som har gått samman för att ta fram kvalitetsmärkningen ”Trygg bostadsrättsförening”. Detta gör vi för att stärka dina möjligheter att göra ett bra och tryggt köp som grundar sig på relevant information. Kort sagt innebär den nya märkningen att du enkelt kan jämföra viktiga nyckeltal mellan olika föreningar. Det gör att du vet precis vad du kan vänta dig i ditt nya hem och din nya förening. Det finns liknande riktlinjer som används idag, men nu går vi steget längre och skärper dessa. Därför att en trygg affär gynnar både dig, bostadsutvecklarna och samhället i stort. Det tycker vi är bra!

Kvalitetsmärkningen utgår från tre områden:

Ekonomi

Denna del innehåller riktlinjer och nyckeltal som måste redovisas. Detta underlättar när du vill jämföra olika föreningar. Dessutom ger det en bra insyn i föreningens framtida ekonomi.

Långsiktighet

Våra hem ska stå länge och då måste det finnas en plan för det. Det tar vi hand om i denna del där vi har med riktlinjer för hur underhållningsplaner och styrelsefrågor ska hanteras.

Trygghet

Under rubriker trygghet samlar vi riktlinjer som rör avtal, återköp, garantier och liknande frågor. Detta viktigt både för den enskilde individen och föreningens ekonomi i stort.

Läs mer på www.tryggbostadsrattsforening.se

Dela detta

Ett nytt hem

Att flytta till ett nybyggt hem är en speciell upplevelse. Här hittar du inspiration, visningar och information för dig som vill flytta till ett nytt hem hos OBOS.

Läs mer om ett nytt hem

En av Nordens största bostadsutvecklare

Sök bostad hos OBOS

Under 2017 levererade vi bostäder till 161 av Sveriges 290 kommuner. Just nu planerar vi för nya projekt över hela Sverige. Välkommen att hitta ditt nya hem hos OBOS du också.

Sök bostad här