Så skapar du det perfekta badrummet

Oavsett om du ska flytta in i en ny bostad eller vill fräscha upp ditt befintliga, så finns det gott om smarta tips för att skapa det perfekta badrummet. Vi hjälper dig med fem saker som du måste tänka på när du inreder ditt drömbadrum.

Tänk på vilken stil ditt badrum ska ha

Vilken känsla ger huset i övrigt? Är det en klassisk lantlig stil eller är det typiskt skandinaviskt med avskalade detaljer och rena linjer? Låt badrummet bli en förlängning av det övriga hemmet. Ta med känslan även i badrummet.

Experimentera med material och färger

Skapa personlighet genom att inreda med annorlunda material och färger. Undvik extrema kulörer på stommar och stora möbler dock, de är dyra att göra om. Det är billigare att beställa en ny front än en hel badrumsmöbel. 

Tänk på belysningen vid badrumsspegeln!

Få saker är så irriterande som att sminka sig och göra sig i ordning när det blir onaturliga skuggor i ansiktet. Eller för den delen att försöka raka bort varje litet skäggstrå i för svag belysning. Placera därför ljuskällor från flera vinklar som tillsammans tar bort skuggor – det kommer underlätta för er när det är dags att göra er i ordning. 

Glöm inte förvaringen

Något annat som skapar irritation i de flesta badrum är att inse att det saknas utrymmen att placera handdukar, nya tvålflaskor och blöjor på. I ett badrum brukar det också ofta samlas mycket småsaker som flaskor, förpackningar, kammar och tandborstar, saker som utan förvaring bara blir liggande överallt. Om inte annat irriterande när du ska städa! Se till att ha lådor eller liknande att förvara dem i så kommer din tillvaro i badrummet underlättas. 

Avsluta med detaljer som sätter pricken över i:et

Nu är du färdig med ditt badrum och det är dags att njuta av det. Ge dig själv möjligheten att njuta ordentligt genom att ta in detaljer som gör att det känns fräscht och inbjudande – både för dig själv och för gäster. Inred med en blomma, vik ihop tre nytvättade handdukar och lägg fram snyggt. Avsluta med möjlighet att tända levande ljus, det skapar stämning och tar bort oönskade dofter.