Sju tips som förbättrar förvaringen i dina garderober

Stressad över berget med gamla kläder som du trycker in i din garderob? Eller ska du flytta och har bestämt dig för att i din nya garderob ska du ha ordning från start? Då ska du läsa våra bästa tips för att effektivisera förvaringen där hemma!

1. Rensa med jämna mellanrum

Sätt igång och rensa! Om du inte använt ett plagg under det senaste året – då är det dags att säga hejdå. Skänk eller sälj det du rensat ut.

2. Allting blir lättare med en målsättning

Sätt upp delmål. Ta en låda, hylla eller viss typ av kläder i taget. Rensa och gör färdigt en sak i taget innan du går på nästa delmål så känns den stora målsättningen lättare att klara av.

3. Allting blir roligare tillsammans

Istället för att be varje person i familjen rensa sin garderob, bruakr jobbet bli roligare att göra om alla rensar tillsammans. Kanske kan ni passa på att ha en rolig modevisning av kläderna ni inte förstår hur ni kunde köpa? Elller så uppmuntrar du dina vänner att rensa ut sina garderober samtidigt! Sedan kan ni ha en klädbytarkväll istället för att köpa nytt. 

Förvara inaktuella kläder i vakuumförpackningar eller resväskor som inte används för tillfället.

4. Tänk i säsonger

Organisera garderoben utifrån säsong. När sommarkläderna åker fram plockar du bort vinterkläderna och tvärtom. Förvara inaktuella kläder i vakuumförpackningar eller varför inte i resväskor som inte används för tillfället. På så vis utnyttjar du dina (ofta) trånga ytor på bästa sätt!

5. Hellre hängande än liggande

Försök att hänga så mycket kläder som möjligt. Det spar plats och ger dig bättre överblick. Och kläderna brukar dessutom vara snyggare när de har hängt på galge, inte minst skjortor och klänningar.

Utnyttja dolda förvaringsytor om du har ont om plats hemma.

6. Hitta de dolda ytorna!

Utnyttja dolda förvaringsytor om du har ont om plats hemma, exempelvis baksidan på garderobsdörren. Det finns specialanpassade korgar som lätt kan hängas på dörren. Det finns också gott om krokar som du kan hänga över kanten på dörren och som ger dig smidig förvaring utan att behöva skruva i dörren.

7. Rutiner som hjälper dig rensa

Skapa nya rutiner som underlättar för framtiden. Ett tips är att hänga alla galgar åt fel håll. När du använt ett plagg och hänger tillbaka det så vänder du galgen åt rätt håll. På så sätt ser du vilka kläder som aldrig används, vilket underlättar ditt arbete när du känner att du måste börja rensa i garderoberna. 

Badrumsdrömmar är till för att uppfyllas

Så skapar du det perfekta badrummet

Läs mer