Ett visningshus med stil

Vi tar en närmare titt på OBOS visningshus i Björnövik – inrett av inredningsstylist Cecilia Börjesson på Stil Homestyling och Inredning. Kliv innanför dörren och upplev känslan av natur, luft och harmoni.

Cecilia Börjesson har drivit sitt företag Stil Homestyling och Inredning sedan 2005. Hon har alltid haft ett stort intresse för inredning, och när hon blev kontaktad av OBOS om att inreda ett visningshus i Björnövik såg hon genast de möjligheter som fanns.

- Just nu är det i allra högsta grad inne att inreda i naturmaterial och med mycket växter av olika slag. Sen är det givetvis viktigt att man från hus till hus tar hänsyn till både husets harmoni och läge. OBOS visningshus med placering i vackra och natursköna Björnö inbjöd verkligen till att flytta in den härliga naturkänslan i det.

Björnö är ett område som ligger naturskönt med skogar och vatten inpå knuten. Jag ville ta den känslan och flytta in den i huset och det känner jag att jag har lyckats med.

På de 120 yteffektiva kvadratmeterna har Cecilia satt sin prägel med naturtoner som går i grått, beige och brunt. Här och där bryter färgklickar av och ger en levande känsla för ögat.
- Jag valde även att jobba med färger, som jag ville skulle harmonisera med de naturtoner som utgör basen i inredningen, säger Cecilia. En rönnbärskvist på köksbordet eller soffkuddar i mjuka pastellfärger är bra exempel.

Cecilia berättar att hon har arbetat mycket med kontrasten mellan modernt och klassiskt när hon inredde visningshuset.
- För att bibehålla känslan av att naturen har flyttat in i huset, valde jag rustika material som trä, läder och sten. Detta återspeglas exempelvis i matrummets rejäla ekbord. För att lyfta inredningen och ge den en modern touch som ändå är viktig i den här typen av boende har vägde jag upp med belysning och material som också andas en modernitet, som glas och metall. Även vardagsrummets fladdermusfåtölj är modern, samtidigt som det är något av en inredningsklassiker.

Cecilia fortsätter med att säga att inget inredningsuppdrag är det andra likt.
- Målgruppen i Björnövik var barnfamiljer, men det har också visat sig vara en del äldre som utgör del av kundgruppen, säger hon. Det skapar självklart utmaningar när man ska inreda. Det är viktigt att inredningen tilltalar alla och det får inte dra iväg för mycket åt något håll. Samtidigt ska den hålla tidlösa och klassiska snitt för att stå sig väl i ett visningshus.

Hur skulle du sammanfatta inredningen i visningshuset i Björnövik med en mening?
- Oj, den var svår. Men om jag ska försöka få fram kärnan i det så skulle jag säga att den är högaktuell och helt rätt i tiden med naturmaterial som sätter fokus både på hållbarhet och kvalitet.

Ett nytt hem

Att flytta till ett nybyggt hem är en speciell upplevelse. Här hittar du inspiration, visningar och information för dig som vill flytta till ett nytt hem hos OBOS.

Läs mer om ett nytt hem