Vi uppfyller bostadsdrömmar som vanligt - läs här om hur vi jobbar under rådande förutsättningar

Välkommen till ditt smarta hem från OBOS

Tänk dig ett hem som vet hur varmt du vill ha det och vilka lampor du vill tända när det skymmer. Och som dessutom håller reda på din energiförbrukning och presenterar det för dig på ett lättöverskådligt sätt. Läs mer om vilka möjligheter ditt smarta hem från OBOS ger dig.

Hur fungerar det? 

Alla funktioner finns samlade i vår intelligenta plattform som du når direkt i din mobil, surfplatta eller dator. När du loggat in ser du ditt hems planlösning. Den tydliga översikten gör det enkelt att reglera belysning, uppkopplade vägguttag, värme, vatten och ventilation. Systemet kommer dessutom att uppdateras för att i framtiden kunna påminna dig om när hemmet behöver underhåll. Till exempel om det är dags för värmepumpsservice eller om du bör rensa golvbrunnarna.

Funktionerna ingår som standard i ditt OBOS-hem och är kostnadsfria första året. Därefter betalar du 99 kronor per månad.

Låt ditt hem lära känna dig

Det intelligenta systemet anpassar sig efter dig. Det känner av hur du använder hemmet och justerar aktiveringen av olika funktioner för att matcha dina rutiner. Du kan också välja att göra egna scenarion för olika situationer, där du i varje enskilt scenario bestämmer vilka funktioner som ska aktiveras. Till exempel kan du skapa ett morgonscenario där du bestämt vilka lampor som ska tändas, eller att kaffebryggaren sätts på. Och förutsatt att du har en ljudanläggning som stödjer detta kan du till och med ställa in så att radion startas automatiskt i dina högtalare.

Det går också bra att ställa in scenarion för automatisk aktivering baserat på gryning, skymning, tidpunkt eller aktiva apparater i hemmet. Exempelvis finns ett scenario som slår av strömtillförseln till eventuella mobiltelefonsladdare nattetid, vilket ökar säkerheten i ditt hem.

Läs allt i broschyren Smarta Hem

Du kan läsa mer om hur Smarta Hem från OBOS fungerar och de olika möjligheterna som systemet ger i vår broschyr.

Ladda hem broschyren här