Grönt och hållbart med OBOS

För oss på OBOS handlar hållbarhet om många olika saker. Om att bygga hållbara hem som folk vill ha, i områden där folk vill bo – och naturligtvis också om att hela tiden minska vårt miljöavtryck. Här berättar vi mer om hur vi tänker kring hållbarhet i stort och smått.

Vi bygger för ett hållbart samhälle

Vi bygger inte bara bostäder – vi bygger hem. Och vi bygger dem i trä. Dels för att det är bra för miljön, men miljöaspekten är ändå bara en del av anledningen. Att bygga i trä är också rationellt, eftersom vi tar materialet från skogarna runt omkring oss – och det skapar jobb så att hela Sverige kan leva. En annan sak som är viktigt för oss är att ge tillbaka till samhället. Därför avsätter vi en del av vår vinst efter skatt till miljömässiga och socialt främjande insatser, gärna på orter där vi bygger bostadsområden eller har medarbetare.

Och för en hållbar vardag

Vi bygger hem som människor vill ha, och som håller i längden. Det kräver eftertanke kring vad det är som gör att vi människor trivs där vi bor: om vad som händer i rummet mellan husen. Vi tänker också en hel del på att det ska vara ekonomiskt hållbart för dig att bo i bostäderna vi bygger. Därför ser vi till att välja material och utrustning som hjälper dig att minska kostnader för el och uppvärmning. Naturligtvis ser vi också till att du får alla nödvändiga garantier och försäkringar som hjälper dig att göra ett tryggt köp. 

Precis som det ska vara

Tryggt och enkelt med OBOS

Ett bostadsköp är ofta en av livets största affärer, och vi vill att den ska vara en glädjefylld händelse – inte något svårt och komplicerat som du behöver ligga sömnlös över.

Läs mer!

Ett nytt hem

Att flytta till ett nybyggt hem är en speciell upplevelse. Här hittar du inspiration, visningar och information för dig som vill flytta till ett nytt hem hos OBOS.

Läs mer om ett nytt hem