Medarbetare och kompetens

OBOS Sverige har som mål att långsiktigt utveckla varje medarbetare utifrån individen, verksamheten och i takt med framtida behov. Medarbetare som tycker om att gå till sitt arbete varje dag är viktigt och därför är hälsa, friskvård och hälsorelaterade utbildningar också en naturlig del av OBOS Sveriges erbjudande till alla medarbetare.

Så får vi medarbetare som tycker om att gå till jobbet

En viktig del av vår affärsidé är att vi ska finnas där våra kunder och medarbetare vill bo och leva. Koncernens tre fabriker ligger på landsorten i Sundsvall, Vrigstad och Myresjö, nära de skogar som vi hämtar majoriteten av vårt byggmaterial från. Förutom vårt huvudkontor i Myresjö finns koncernen med dess varumärken representerade på 36 kontor runt om i landet. 55 procent av ledningsgruppen bor i nära anslutning till huvudkontoret i Myresjö. På våra lokala kontor är 95 procent av cheferna lokalt förankrade.

Medarbetare och anställningsvillkor

Vid utgången av år 2018 är vi 897 medarbetare inom OBOS Sverige, varav 857 är anställda och 7 är inhyrda via bemanningsföretag. Under 2018 nyanställdes 94 personer. Under samma år avgick även 153 personer från sina anställningar. Samtliga medarbetare omfattas av kollektivavtal och det är Träindustriavtalet på kollektivsidan som är tecknat mellan TMF och Facket för Skogs- Trä- och grafisk bransch. På tjänstemannasidan är Träindustriavtalet tecknat mellan TMF och Unionen/Sveriges Ingenjörer/Ledarna. OBOS Sverige har en god relation med Unionen och GS-facket, som båda har representanter i vår styrelse.

Lediga jobb

Jobba hos OBOS

Här hittar du lediga tjänster där OBOS just nu söker nya medarbetare. Du kan också skicka in en spontanansökan.

Se lediga jobb här