Vår gröna strategi

Vi bygger i trä och därför kan vi tryggt påstå att vi bygger med och för vår miljö.

Vi bygger i trä

Majoriteten av det material som vi bygger i inom OBOS i Sverige kommer från skogarna runt omkring oss. Trä är ett förnybart byggmaterial som lagrar koldioxid under hela sin livstid, till och med i färdigbyggda hus.

Att tillverka ett trähus kräver i sig väldigt lite energi. Och när husets stomme består av trä i stället för andra material minskar koldioxidutsläppen betydligt.

Våra hus är energieffektiva

Energieffektiva material är en självklarhet i alla våra hus. Dessutom erbjuder vi en mängd energismarta lösningar för att höja energieffektiviteten på de hus vi levererar. Solceller på såväl tak som i väggpaneler blir allt vanligare i våra leveranser. Inom kort kommer vi också att kunna tillvarata och lagra den energi som fångas av solen.

Vi bygger kvalitetsmässigt och levererar sunda hus

Vi bygger sunda hus för flera generationer och är stolta över att vara en av branschens ledare när det gäller felfria leveranser. Våra byggsystem, såväl konstruktioner som lösningar, är granskade av Boverkets SP Certifiering och uppfyller alla gällande byggregler.

Medlemskap och certifieringar

Vårt arbete med att hela tiden göra vår verksamhet mer hållbar pågår ständigt. Vi är certifierade enligt en rad standarder och deltar i olika organisationer och råd som jobbar miljöfrämjande.

Dela detta

Vi är en långsiktig och ansvarsfull bostadsutvecklare

Som en av Nordens största bostadsutvecklare och med en tydlig vision om att ansvarsfullt vara med och utveckla framtidens samhälle tar OBOS sitt uppdrag med största respekt. 

Läs om OBOS här

En av Nordens största bostadsutvecklare

Sök bostad hos OBOS

Under 2017 levererade vi bostäder till 161 av Sveriges 290 kommuner. Just nu planerar vi för nya projekt över hela Sverige. Välkommen att hitta ditt nya hem hos OBOS du också.

Sök bostad här