Allt om köpet

Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära drömhemmen. Alla medlemmar får nämligen förtur. Ju längre tid som medlem, desto längre fram i kön att välja drömhem först. Dessutom får du ta del av massor av fina rabatter och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Dags att slå till

När du vet var du vill bo och ditt lånelöfte är på plats är du redo för säljstart. När tiden är inne kan du lägga en skarp digital köpanmälan på dina favoriter, max tre objekt – och du gör din köpanmälan direkt på webben. Som OBOS-medlem anger du om du vill utnyttja din rätt till förtur här. Efter säljstarten bearbetar mäklaren inkomna köp-anmälningar i tur och ordning (medlemmar först) – och bokar möten för avtals-skrivning. Ibland behöver vi teckna ett bokningsavtal, för att få reda på om intresset för bostäderna är tillräckligt stort. Ibland går vi direkt in på förhandsavtalet. I samband med avtalsskrivning betalar du ett första förskott på 80 000–100 000 kronor.

Tillval

I de flesta projekten har du möjlighet att sätta din egen prägel på ditt nya hem genom att göra olika tillval. Om detta gäller ditt nya hem är det nu dags för dig att välja dessa – så att vi kan börja bygga.

Byggstart

Hurra! Nu börjar ditt nya hem att byggas. Vi håller dig uppdaterad med vad som händer i projektet under hela resan. När tillfälle ges bjuder vi in till olika event så att du både får se husen växa fram och träffa dina nya grannar. Senast tre månader innan tillträde blir du informerad om när du får flytta in i ditt nya hem.

Besiktning och upplåtelseavtal

Självklart besiktigas ditt nya hem noggrant av oberoende besiktningsmän. När det är dags för slutbesiktning är du välkommen att vara med. Nu är det också dags att teckna ditt upplåtelseavtal, som gör dig till medlem i bostadsrättsföreningen. Föreningen har nu möjlighet att ta in ett andra förskott på totalt tio procent av insatsen (med avdrag för förskott du redan betalt).

Flytta in – och bo in dig

Så, äntligen har dagen kommit. Du får nycklar och en praktisk introduktion till nya bostaden. I samband med tillträdet av din bostad betalar du resterande del av bostadens insats. Välkommen hem! Och du, det kan ta lite tid att komma till rätta, både för dig och för huset. Skulle det vara några anmärkningar kvar från besiktningen ska dessa såklart åtgärdas och ifall något annat inte fungerar som det ska är vi redo att hjälpa till.

Vi hoppas du och ditt nya hem ska trivas tillsammans!