Ett vardagsrum med öppen planlösning

Ett bra boende som blir vad du gör det till

Start Living är ett smart byggsystem som skapar kvadratsmarta bostäder till ett rimligt pris. Perfekt för dig som drömmer om ett okomplicerat boende i en nybyggd lägenhet som du enkelt kan göra till din egen. Här tipsar OBOS egen inredare Karin Letterblad om hur du skapar ditt drömhem i en Start Living-lägenhet.

Ljust och genomtänkt

– Som inredare gillar jag att varje Start Living-bostad är genomtänkt in i minsta detalj. Kvadratsmarta planlösningar ger plats för många funktioner på en mindre yta. Bostäderna har vettiga materialval, stora fönster som ger bra  ljusinsläpp och gott om utrustning som underlättar vardagen, förklarar Karin.

 Karin Letterblad, grafisk formfivare och inredare på OBOS

 

 

 

 

 

 

 

 

Ytor för umgänge

Förr i tiden samlades folk runt eldstaden. Idag har den rollen övertagits av hemmets sociala ytor. I de flesta Start Living-lägenheter blir den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum den naturliga medelpunkten. En lättmöblerad sådan, dessutom.
– Öppen planlösning kan ibland kräva lite mer tanke, men här faller sig möbleringen ganska naturligt. Välj lagom stora möbler för rummet, så att du behåller den luftiga känslan. Och använd mattor för att hålla ihop möbelgrupper och skapa rum i rummet, tipsar Karin.

Praktiska lösningar

Men det räcker inte att ett hem är trivsamt, de praktiska detaljerna behöver också finnas på plats. Det har vi tagit fasta på i Start Living. Här finns kökslösningar som funkar lika bra för snabbnudlar som för trerättersmiddagar, gott om utrymme och utrustning för att ta hand om tvätten och, inte minst, bra förvaringsmöjligheter. Till exempel har de flesta lägenheterna en rejäl klädkammare.– Att fixa förvaringen är ett bra ställe att börja inredningen av ditt nya hem. Genomtänkt förvaring minskar stressen i vardagen, säger Karin.

Ett litet vitt och modernt kök

«– Att fixa förvaringen är ett bra ställe att börja inredningen av ditt nya hem. Genomtänkt förvaring minskar stressen i vardagen, säger Karin»
Karin Letterblad, grafisk formgivare och inredare på OBOS

Neutral bas låter din stil synas

När du flyttar in har din nya lägenhet en neutral bas. Ljusa, moderna ytskikt gör det enkelt för dig att skapa ditt eget drömhem, precis som du vill ha det. Här kommer några tips från Karin:

«– Att fixa förvaringen är ett bra ställe att börja inredningen av ditt nya hem. Genomtänkt förvaring minskar stressen i vardagen, säger Karin»
Karin Letterblad, grafisk formgivare och inredare på OBOS

Karins fem bästa inredningstips

Låt var sak ha sin plats

1. Genomtänkt förvaring minskar stressen i vardagen

Lagom är bäst

2. Välj lagom stora möbler för rummet så behåller du den luftiga känslan

3. Tänk på belysningen: se till att alla rum har både allmänljus, arbetsljus och mysbelysning

Blanda och ge

4. Mixa gammalt med nytt – låt inredningen visa din personlighet

5. Mjuka upp: massor av växter och textilier som plädar och kuddar skapar härlig hemkänsla

Illustration av en tjej på medlemsservice som pratar i telefon

Är det något du undrar över?

Vi svarar gärna på dina frågor!

Till toppen