litet barn springer på en gång utanför ett hus

Bo där lagom är som bäst

I västra Nässjö hittar vi det nya området Norra Alsberg, som redan blivit ett populärt ställe att bo på, inte minst tack vare sin närhet till naturen, men också för att du har hela stadens utbud på lagom avstånd.

Med allt inom räckhåll

Här bor du bokstavligt talat i skogsbrynet, men ändå med tillgång till allt du behöver för en fungerade vardag. Målens förskola finns på promenadavstånd och du har flera stora matbutiker på lagom cykelavstånd. In till centrum tar du dig enkelt med cykel, buss och bil. Med cykel tar turen 10-15 minuter.

Och jobbar du på annan ort kan vi berätta att både Jönköping, Vaggeryd, Eksjö, Sävsjö och Vetlanda ligger inom pendlingsavstånd – till Jönköping tar resan ungefär en halvtimme med bil. Rätt så lagom, eller hur?

Levande kulturliv

Nässjö marknadsför sig själva som ”ett annat Småland”, och kommunen har verkligen en hel del att erbjuda. Här finns ett levande kulturutbud, med kulturhuset Pigalle som nav. Här kan du se en konstutställning, lyssna på intressanta föredrag, gå på konsert eller låta barnen gå loss i konsthallens verkstad. Vill du se en film står Bio Saga till tjänst, och missa heller inte Nässjös street art, staden är full av häftiga väggmålningar.

vaniljbullar ligger framme på ett bageri

Mat för alla smaker

Nässjö har också gott om restauranger – från hämtpizza till fine dining. Och caféer likaså. När vi på OBOS är på väg till huvudkontoret i Myresjö brukar vi till exempel alltid stanna till på Thimons Konditori för en gofika. För dig som hellre vill laga till något gott i ditt nya, fina kök finns många fina gårdsbutiker runt omkring Nässjö – här kan du shoppa allt från kött, ägg och grönsaker till blommor och inredning.

Vacker vildmark och massor av aktiviteter

Nässjös vildmarksnatur påminner mer om det skotska höglandet än det traditionella Småland. Här växer sig granarna resliga och urskogen är bitvis helt orörd. Med andra ord: här finns goda förutsättningar för mäktiga naturupplevelser både sommar och vinter. Dessutom finns gott om aktiviteter för den aktiva familjen, från olika idrotter till fina motionsspår och en sprillans ny skatepark.

Intresserad av Brf Skogsbrynet?

Intresserad av Brf Skogsbrynet?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer
Till toppen