Baksida på en trädgård och en ljuvlig altan

Gör en bra affär – flytta till eget hus i Vaggeryd

Närheten till Hjortsjön, till all service du behöver och möjligheten till ett lugnt och skönt liv med både Jönköping och Värnamo inom räckhåll gör att allt fler upptäcker mysiga Vaggeryd. Inte minst barnfamiljerna. Att du dessutom får väldigt mycket mer för pengarna här är förstås också en bidragande orsak – men visste du hur mycket? Häng med, så ska vi berätta.

Mycket mer hus för pengarna

I takt med att Jönköping växer stiger också bostadspriserna i centralorten. Det gör att allt fler får upp ögonen för de trevliga, lite mindre, orterna i närområdet. Idag kan du till exempel köpa en helt nybyggd villa i Vaggeryd för nästan halva priset mot vad en motsvarande villa kostar inne i Jönköping, berättar Erica Bernardin, säljare för OBOS projekt Kvarteret Västra Strand.
– Ja, visserligen får du lägga 15–20 minuter för att ta dig till jobbet om du jobbar i Jönköping, och lite till om du jobbar i Värnamo. Men med tanke på allt du får här är det värt det.

interiör kök med vita skåp och mörk kakel-vägg

Även jämfört med att bo i lägenhet

Säg att du bor i en lägenhet på runt 80 kvm inne i Jönköping idag. Då kan du faktiskt bo billigare i ett nybyggt eget hus i Kvarteret Västra Strand. De här trevliga husen är nämligen gjorda för att växa i. Om du väljer att inte inreda övervåningen direkt har du ändå 81,5 kvm att njuta av, för en lägre månadskostnad än vad du har i hyra.
– Då är amorteringar medräknade, och dessutom äger du ditt eget boende. Ett väldigt bra sådant, med låga driftskostnader. Och eftersom det är helt nytt slipper du tänka på renoveringar på länge, förklarar Erica.

två barn cyklar på gatan i kvarteret

Enklare väg till att bli husägare

Kanske har du funderat på att bygga eget, men tyckt att det är ett för stort projekt? Då ska du definitivt titta lite extra på Kvarteret Västra Strand. Här tar vi på OBOS hand om allt. Det enda du egentligen behöver tänka på är att piffa till din trädgård som du vill ha den. Allt annat är förberett, berättar Erica. – Javisst, vi har gjort allt det tråkiga och lämnar det roliga till dig. Och dessutom kan vi här hålla nere kostnaderna, eftersom vi bygger flera likadana hus samtidigt. Det gynnar också dig som kund.

en livboj sitter uppe framför en sjö

Men passa på

Vaggeryd börjar bli hett. Under året har kommunen släppt över 30 tomter och samtliga är sålda, berättar Erica. En titt på begagnatmarknaden visar också att utbudet är ganska skralt. Och husen som säljs rusar ofta i budgivningen. Erica berättar om ett nyligen sålt objekt, en mindre villa med renoveringsbehov som gick för 2,1 Mkr – nästan 700 000 över utgångspris.

– Tuffa budgivningar kan vara stressigt, men om du köper ett av de nya husen här i Västra Strand slipper du allt sådant. Här betalar du ett fast pris – och du vet exakt vad som ingår, tipsar Erica.

Ericas 5 plus för husen i Kvarteret Västra Strand

foto av Erika Bernadin

Erika Bernardin

Husmodellen Villa Markaryd är en av SmålandsVillans mest populära, och här i Kvarteret Västra Strand kommer de verkligen till sin rätt.

+ Lagom öppen planlösning: perfekt för bjudningar hemma, här kan du duka fram godsakerna på bardisken utan att all disken i köket syns för gästerna.

+ Stor entré: mindre stök i hallen gör vardagen enklare.

+ Ett hus att växa i: du behöver inte inreda båda våningarna på en gång om du inte vill.

+ Rymligt hus som tar liten plats på tomten: mer yta över till trädgård.

+ Perfekta kubb-tomter: plana och fina, perfekt för både lek och odling.

Är du intresserad av Kv Västra Strand?

Är du intresserad av Kv Västra Strand?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!