Sjö i vaggeryd

En lugn, trygg ort där sjön spelar huvudrollen

Mathias Johansson och familjen, som består av frun Camilla och två döttrar, har bott i Västra Strand i Vaggeryd i 13 år. Att bo här är lugnt och tryggt och här finns all service man behöver i vardagen – men här finns också något utöver det vanliga: närheten till Hjortsjön som sätter guldkant på vardagen.

Plats för bad, fiske och skridskor

– Oavsett var du bor i Vaggeryd kan du cykla till sjön, och från Västra Strand är det ännu närmare, förklarar Mathias.

Fotbollstränare Matias I Vaggeryd

Mathias Johansson 

Förutom den fina badplatsen med både minigolfbana och lekplats finns det massor av ställen där du bara kan hoppa i för ett morgon- eller kvällsdopp. Gillar du att fiska finns det god chans att abborren nappar, och på vintern är det många som passar på att ta en skid- eller skridskotur på isen.

Familjevänligt nära naturen

Barnfamiljerna trivs i Västra Strand, berättar Mathias. Inte så konstigt, kanske. Hela miljön i de trygga villakvarteren är ju som gjord för familjelivet. Och du behöver heller inte ta bilen för att komma ut i naturen. Här bor du granne med både svampplockning och skogspromenader.
– Du har till exempel hela motionsanläggningen Bäckalyckan på promenadavstånd, tipsar Mathias.


Fint föreningsliv

En annan anledning att trivas i Vaggeryd är att här finns massor av aktiviteter. Du har två fina golfbanor, Hooks GK och Götaström GK, inom räckhåll. Vaggeryd har egen sport- och simhall, gym och inom kommunen finns ett aktivt föreningsliv. Från scouterna till idrott av alla slag, säger Mathias.

–Innebandy är stort här, men också vanlig hederlig bandy, ishockey, handboll och mycket mer.

Själv brinner Mathias för fotbollen och Waggeryds IK, inte minst för att båda döttrarna spelar. 

fotbollsträning för flickor

Och allt för en enklare vardag

Även om Vaggeryd är en mindre ort finns här gott om service. Bra matbutiker, apotek, biograf och flera restauranger. Spis är till exempel ett omtyckt afterwork-ställe, berättar Mathias. På orten finns flera förskolor och skolor, även gymnasieskola. Och Mathias tycker att både barnomsorg och skola har fungerat bra för familjen. Men Vaggeryd har också ett annat äss i rockärmen, en riktigt bra återvinningscentral.

– Jag måste ju bara tipsa om sortergården, här kan man slänga allt från plåt till trädgårdsavfall. De har bra öppettider och du får komma dit så ofta du vill, utan begränsningar. Det är ett stort plus som villaägare.

Klart pendlingsbart

Som många andra Vaggerydsbor pendlar både Mathias och frun Camilla till Jönköping för jobb.

– Det går smidigt, vi samåker med bil på morgonen. Dörr till dörr tar det cirka 25 minuter, och då jobbar jag mitt i centrum. Sedan brukar jag ta bussen hem, det tar visserligen lite längre tid men då kan jag passa på att kolla av jobbmailen i lugn och ro under tiden.
Men Mathias påpekar också att det faktiskt går lika bra att pendla till Värnamo, bara så du vet. Vaggeryd är fullt av möjligheter.

Mathias bästa Hjortsjön-tips

– Ta en avkopplande promenad runt sjön och bara njut! Eller gå upp tidigt en morgon och meta vid en brygga.

    Är du intresserad av Kv Västra Strand?

    Är du intresserad av Kv Västra Strand?

    Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

    Jag är nyfiken och vill läsa mer!