En sjö i vaggeryd

Vakna och ta ett morgondopp!

Trivsamma Vaggeryd ligger i norra Småland, bara 20 minuter från pulsen i Jönköping och charmiga Värnamo. I nordvästra delen av Vaggeryd växer nya villaområden fram i en harmonisk tallskogsmiljö alldeles intill Hjortsjön. Här bor du så nära sjön att du enkelt kan ta handduken över axeln och promenera ner till badplatsen för ett morgondopp.

Lägg vardagspusslet enkelt

Vaggeryd är en levande ort med butiker, affärer, nybyggda förskolor, flera grundskolor och gymnasium. Blir du sugen på en bit mat finns gott om både konditorier, caféer och pizzerior. Restaurang Spis erbjuder både dagens lunch, catering, afterwork och temakvällar. Och för söndagseftermiddagarna rekommenderar vi den vackra naturen inpå knuten, eller varför inte ta ett besök till Hooks Herrgård, Leva Café eller Byarums Hembygdsgård?

livboj framför en sjö

Inbjudande Bäckalyckan

I Vaggeryd har du alltid nära till friluftslivet. Lagans idylliska omgivningar inbjuder till både promenader och löpturer längs stråken. Runt Hjortsjön sträcker sig ett spår på cirka 8 kilometer, och på friluftsområdet Bäckalyckan – endast en kilometer från Kv Västra Strand – finns flera motionsslingor i mysig skogsmiljö. Här ordnas även tipspromenad på helgerna och till midsommar träffas många på området för att fira tillsammans. På Bäckalyckan finns också möjlighet att hyra ett hus för större sammankomster såsom bröllop eller kalas.

10 minuter till golfbanan…

Vaggeryd har ett rikt föreningsliv för dig som tycker om idrott, golf och rekreation. Vaggeryds sim- och sporthall erbjuder både bad, lek och relax för stora och små. Vid Hjortsjöns camping kan du ta en minigolfrunda, eller så tar du bilen tio minuter söderut till Götaströms gåvänliga golfbana som är spelbar i alla väder. Och för dig som föredrar en lugn stund kan du se de senaste biofilmerna på kommunens lokala biograf.

…och 20 minuter till Jönköping

Från Kv Västra Strand har du promenadavstånd in till centrala Vaggeryd. Och regionens största stad, Jönköping, når du med bil på 20 minuter via E4 eller med väl utbyggd kollektivtrafik. Pendlingsläget är med andra ord helt perfekt för dig som behöver ta dig till jobb eller studier i Jönköping. Behöver du nå Värnamo tar det inte mer än 30 minuter.

Är du intresserad av Kv Västra Strand?

Är du intresserad av Kv Västra Strand?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!