Brf Lyckan I Kalmar

Varför välja Lyckan?

Nybyggda radhus i ett plan, mitt i ett etablerat område. Ett bekvämt boende i ett charmigt hem som verkligen känns som ditt eget. Läs mer om allt som Brf Lyckan har att erbjuda här.

Hem med det lilla extra

Brf Lyckan tar plats mitt i Djurängen, ett omtyckt och etablerat område som i takt med att Kalmar växer upplevs som allt mer centralt. Här bor du lika nära fina grönområden som all shopping på Hansa City. Men trots det fina läget är det bostäderna i sig som förtjänar allra mest uppmärksamhet, menar projektutvecklare Elisabeth Berntsson.

– Absolut, bostäderna här är arkitekturmässigt väldigt fina och faktiskt rätt unika. Radhusen i ett plan har vi tagit fram för att vi vet att tillgången på den här typen av boende i markplan är väldigt begränsad och väldigt eftertraktad.

För de flesta smaker

Receptet på ett trivsamt kvarter är att kunna tilltala en härlig blandning av människor, och bostäderna i Brf Lyckan har goda förutsättningar att lyckas med detta, tror Elisabeth.


– Naturligtvis har vi målgruppen 55+ i åtanke, kanske har man tröttnat på att underhålla sin villa men känner att det blir för stort steg att flytta till en lägenhet? Eller varför inte den unga familjen som vill bo med villakänsla, men ändå inte i egen villa? Här bor du nytt och bekvämt på lite mindre yta men får ändå ett hem som verkligen känns som ditt eget.

Senior och barnbarn

Personligt boende

Den personliga sfären är viktig för känslan av det egna hemmet. Här skapar uteplatserna vid bostädernas entré en härlig sådan.

– Radhusen placeras med förskjutning vilket dels skapar en mer spännande arkitektur, men också ger en mer privat upplevelse. Lite utav en atriumkänsla, som ett eget grönt rum, förklarar Elisabeth. Att varje hus får en egen liten tomt att pyssla om är också ett extra plus för villakänslan.

Både privat – och socialt

Här finns plats för såväl trevligt umgänge som för privatlivet. Elisabeth  berättar att man jobbat mycket med att skapa en tyst och en social sida i hemmet.

– Här kommer man direkt in i det öppna, sociala utrymmet för kök och vardagsrum, där ryggåstaket skapar rymd i rummet och stora fönster släpper in ljuset. På andra sidan av huset finns sedan en mer privat del för sovrum och allrum. Att dessa ligger lite lugnt och avskilt är också en styrka.

Väl valda detaljer

Förutom sina genomtänkta planlösningar, där den extra toaletten är en utav höjdpunkterna, kännetecknas bostäderna i Brf Lyckan av en god standard både när det gäller utrustning och materialval.

– Här blir det till exempel kakel och klinker i badrummet, klinkergolv i entré och fina trägolv i resten av bostaden, berättar Elisabeth. Fullutrustat kök med inredning från HTH och vitvaror från Siemens, badrum med både tvättmaskin och torktumlare och ett eget förråd i anslutning till varje hus ingår också.

Nytt, fräscht och bekvämt

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar, vare sig renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana. Och glöm det där med stressiga budgivningar: här betalar du ett fast pris. Bekvämt, eller hur?

– Här får du ett modernt boende med alla bekvämligheter, i ett mysigt kvarter inbäddat i ett etablerat område, avslutar Elisabeth.

Är du intresserad av Brf Lyckan?

Är du intresserad av Brf Lyckan?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!
Till toppen