skärgården på sommaren

Bo nära naturen, staden och skärgården

I vackra Ekhagen råder det inga tvivel om att du bosätter dig i ett skärgårdsnära bostadsområde med skogspromenader, golfrundor och bad- och båtliv inpå knuten.

Alla möjligheter till ute-njut

Naturligtvis är det här den perfekta boplatsen för dig som uppskattar dina golfrundor, du bor ju granne med fina Västerviks Golfklubb. Men här finns också gott om andra möjligheter till ute-njut. Västervik har ett flertal småbåtshamnar, gott om stränder – till exempel har du alla badplatserna på Gränsö på bekvämt cykelavstånd – och tillgång till aktiviteter som kanot/kajak, fotboll och tennis. Sportfiskare älskar Västervik, men även glada fiskeamatörer kan få napp här. Och tycker du om att promenera så har du nära både till Kulbacken och fina strövområden på Gränsö och Norrlandet.

segelbåt seglar i solnedgång

Nära vardagsliv och vardagslyx

Men du har också nära till sådant som får vardagen att fungera problemfritt, till exempel ligger både Förskolan Ekbacken och F-6-skolan Näktergalen inom räckhåll. Även skolorna inne i stan finns på cykelavstånd. Vill du ta en bit mat bor du granne med golfrestaurangen, men du har också hela Västerviks utbud en kort cykeltur bort – du är inne i stan på 10 minuter.

En levande stad året om

För att vara en mindre stad har Västervik ett stort och brett utbud av det mesta, inte minst av kulturupplevelser. Visfestivalen känner du säkert till, men här finns ett rikt och varierat kulturliv även till vardags med konst, musik, teater, film, dans, litteratur, konsthantverk och kulturarv. Kommunen har också ett aktivt föreningsliv med över 300 föreningar, här finns alla möjligheter att utöva din hobby, eller kanske hitta ett nytt intresse? För även om det här är en stad som fördubblar sin befolkning under sommarmånaderna är Västervik i högsta grad levande året om.

Nära till naturupplevelser

Att ha nära till naturen är viktigt för oss människor. Vi mår helt enkelt bra av det, speciellt när vi får uppleva den på våra egna villkor. Här kommer några olika tips på ute-njut.

Vackra vandringar
Här finns massor av härliga vandringsleder att upptäcka, inte minst Tjustleden som slingrar sig genom hela Västerviks kommun.

Cykelturer för alla
En tuff mountainbikerunda eller en lugn tur med familjen? Västervik är perfekt för cykling av alla slag. På vastervik.com hittar du en mängd förslag på spännande rutter.

Fina fisket
Västervik med sina kobbar och skär är en dröm för sportfiskare. Här kan du fiska varje dag ett helt år på nya platser varje dag. Kanske får du sällskap av havsörnen?


Nära till smakupplevelser

Bästa fiket, godaste pizzan eller kanske den där alldeles speciella gårdsbutiken? Varje ort har sina smultronställen, som sätter guldkant på den gråaste av vardagar. Här tipsar vi om några, men vi är säkra på att du kommer att hitta dina egna favoriter i omgivningarna.

Restaurang Slottsholmen
White Guide-listad restaurang som serverar mat med historia: alla rätter har kopplingar till Björn Ulvaeus liv, som ju startade i Västervik.

Burger Shack
Smarriga hamburgare gjorda på lokalt producerad högrevsfärs – eller vegetariska och veganska alternativ. Självklart finns även stora amerikanska milkshakes på menyn.

Kulbacken Café & Restaurang
Populär lunchrestaurang vid Västerviks museum med svensk husmanskost i fokus – men här kan du också njuta av hembakade kakor, pajer och bullar.

Är du intresserad av Kv Hällmarken?

Är du intresserad av Kv Hällmarken?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!
Beslutet var inte svårt när vi kom till Ekhagen!

Beslutet var inte svårt när vi kom till Ekhagen!

Philip Skännestig och Elin Genberg köpte det första huset i Kv Hällmarken och flyttade i juli in i en Villa Bofink på 153 kvadratmeter. Vi passade på att träffa paret och deras två tvillingar när de för första gången besökte sitt nya drömhus.