flygplansvy över kvarteret hällmarken

Varför välja Kvarteret Hällmarken?

Läget, läget, läget – men också fantastiskt fina hus i flera olika storlekar. Hus som passar perfekt in i sin vackra skärgårdsmiljö. Granne med golfbanan, men bara en cykeltur från allt som Västervik har att erbjuda.

Skärgårdskänsla nära stan

Kvarteret Hällmarken tar plats i vackra Ekhagen. Ett nytt bostadsområde mitt i naturen, granne med Västerviks golfklubb men ändå med närhet till allt som Västervik har att erbjuda. Ett läge utöver det vanliga, menar projektutvecklare Linus Ståhl.

Läget är faktiskt rätt så unikt, det känns som man är ute i skärgården fast man har nära till stan. Det här är ett spännande område där det kommer att byggas en hel del framöver. Men att vara först på plan kan också löna sig rent ekonomiskt.

en segelbåt åker i skärdgården

Villaliv för alla smaker

Här i Kvarteret Hällmarken bor du riktigt bra. Husen finns i tre olika storlekar, ett enplanshus om 123 kvm och två olika tvåplanshus om 120 respektive 153 kvm – bara att välja vilket som passar era behov bäst.

Vi tänker oss att tvåplanshusen tilltalar barnfamiljer, medan ett bekvämt boende i ett plan till exempel kan passa fint för paret med utflugna barn. Gemensamt för alla husen är att de har genomtänkta planlösningar, med fina sociala ytor, och en hög standard redan från början, säger Linus.

Plats för just dina trädgårdsdrömmar

Tomterna i kvarteret är hyfsat stora, 650-800 kvm, vilket ger gott om plats för dig att förverkliga dina trädgårdsdrömmar. Här ryms såväl odlingslådor som ett växthus – eller studsmatta för den delen. Och för dig som prioriterar grillen finns alla möjligheter för dig att bygga din drömaltan.

Vi har förberett med altandörrar i husen, och om du inte vill bygga själv lämnar våra byggare gärna offert på jobbet. Alla köpare kommer att få träffa våra entreprenörer och diskutera allt från finplaneringen av tomten till om man vill ha spotlights inne i huset, berättar Linus.

ett gäng vänner sitter och äter i trädgården

Rätt för dig som själv vill bestämma

Husen i Kvarteret Hällmarken har upplåtelseformen äganderätt, ett bra alternativ för dig som själv vill bestämma över ditt hus och din trädgård, säger Linus.

Att köpa äganderätt innebär visserligen en större kontantinsats, men här kan du i princip göra vad du vill med ditt boende, du är inte beroende av någon bostadsrättsförening. Och du betalar heller ingen månadsavgift till någon sådan.

Nytt och fräscht för rimlig peng

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Här slipper du dessutom stressiga budgivningar: eftersom bostäderna säljs till ett fast pris. Ett rättvist sådant, dessutom, menar Linus.

Tomter är ofta dyra här i Västervik, så att bygga eget kan kosta en hel del. Nyproduktion av äganderätter är också ganska sällsynt på orten. Men här får du ett nytt och fräscht hem till en rimlig prislapp: bara att flytta in och njuta.

Pssst! Vill du hellre bo i bostadsrätt i Ekhagen? Ta då en titt på härliga Brf Havsglimten.

Intresserad av Kv Hällmarken?

Intresserad av Kv Hällmarken?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer