utsikt över sjö en solig dag

Lugnt och skönt med staden inom räckhåll

Det som gör Bredvik så speciellt är det fantastiskt fina läget utmed Norra Bergundasjöns västra strand.

Här finns gott om fina promenadstråk längs med vattnet som uppskattas av såväl motionärer och hundägare som av barnvagnsrullande söndagsflanörer. När cykel- och gångbron över sjön blir klar kommer du också att få ännu närmare till stan – men redan idag har du hela Växjös utbud på cykelavstånd. Eller så hoppar du bara på bussen, till Växjö C tar resan en kvart.

Välkommen till en lite härligare vardag

Att ha nära till det du behöver i din vardag förenklar livet. Granne med kvarteret ligger nya, fina Pär Lagerkvists skola (F-9 + förskola), och Räppevallens fotbollsplaner väntar en kort promenad bort. Middagsmaten handlar du förslagsvis på ICA Maxi – dit, liksom till all annan shopping på Grand Samarkand, tar du dig på fem minuter i bilen. Gillar familjen att röra på sig ligger alla aktiviteter på Arenastaden bara en kort cykeltur bort. Det samma gäller såväl Växjöortens Fältrittklubb, som Öjaby badplats. Som sagt, här har du nära till det mesta.

en bänk vid en grusväg i skogen

Nära till naturupplevelser

Att ha nära till naturen är viktigt för oss människor. Vi mår helt enkelt bra av det, speciellt när vi får uppleva den på våra egna villkor. Här kommer några olika tips på ute-njut.

  • Bokhultet - Promenera, motionera – eller spana på fåglar i den vackra bokskogen.
  • Växjö Runt - Växjös mest bedårande utsikter och vackra naturmiljöer på den fyra mil långa gång- och cykelleden. Karta finns på kommunens hemsida.
  • Bad för alla smaker - Med ett 40-tal badplatser i kommunen kan du enkelt variera dina dopp. Närmast har du till Öjaby badplats, 10 minuters cykeltur ungefär.

Nära till en guldkantad vardag

Bästa fiket, godaste pizzan eller kanske den där alldeles speciella gårdsbutiken? Varje ort har sina smultronställen, som sätter guldkant på den gråaste av vardagar. Här tipsar vi om några, men vi är säkra på att du kommer att hitta dina egna favoriter i omgivningarna.

  • Kafé de luxe - God mat med nollsvinn-filosofi på ett ställe med en alldeles egen stil. Dessutom livemusik och annan underhållning. Rekommenderat i White Guide.
  • Ryttmästaregården - Perfekt utflykt en solig sommardag. Caféet är inrymt i en röd stuga med torvtak och stor uteservering med utsikt mot Kronobergs slottsruin. Nygräddade våfflor är specialiteten.
  • Umami Monkey - Burgare för alla smaker, såväl köttätare som veganer och vegetarianer. Inte sugen på burgare? Testa Umami Grill på övervåningen istället.
Är du intresserad av Brf Ebbas Trädgårdar?

Är du intresserad av Brf Ebbas Trädgårdar?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!