Stadskärnan i Nora

Välkommen till mysiga Nora

Livet i småstaden har massor av fördelar: speciellt i en så trevlig ort som Nora. Här har du nära till allt du behöver i din vardag – även sådant som sätter guldkant på tillvaron. Läs mer om hur det är att bo i Nora här.

Småstadscharm när den är som allra bäst

För många är mysiga Nora mest känt för sina charmiga trähus, Maria Langs deckare, Noraglassen och marknaden där man kan åka karusell och äta karamell, förstås. Det är också från den visan som Brf Karusellen fått sitt namn. Men Nora har mycket mer än så att erbjuda. Här har du nära till all service du behöver i din vardag – skolor, förskolor, matbutiker, restauranger och caféer – ja, för att vara en mindre ort har Nora faktiskt riktigt bra utbud. Inte minst för dig som gillar att fynda på loppisar och i antikaffärer, här är Nora rena guldgruvan.

En aktiv fritid för alla smaker

Här finns också goda möjligheter till en aktiv fritid för hela familjen, både inom föreningslivet och ute på egna upptäcktsfärder i naturen.

En man som grillar samtidigt som han blickar ut över en skog

När du är sugen på ett dopp ligger Trängbo badplats bara en kort promenad bort, och skulle vädret inte vara på din sida går det snabbt att cykla till simhallen i Idrottshuset. Kommunen har flera naturreservat och friluftsanläggningar, din närmaste finns vid Norvalla IP. Runt Nora finns 220 kilometer mountainbikeleder att upptäcka, och gillar du golf står Nora Golfklubbs 18-hålsbana gärna till tjänst.

Kultur och livsnjuteri

Noramarken är förstås ett måste för både små och stora gummor och gubbar – det är ju en av de största och mest kända marknaderna i Sverige som alltid äger rum sista helgen i augusti.

En kaffe och en kaka

Men i Nora händer saker året om. Här finns ett rikt kulturliv, inte minst i Kvarteret Bryggeriet där gamla industrilokaler blivit en mötesplats för konst och hantverk. Här finns också populära Bryggerikrogen som serverar ”riktig mat” på så närproducerade råvaror som möjligt. När du sedan vill ha lite mer storstadspuls tar du dig enkelt in till Örebro.

Tågperrongen i Nora

Bo här – jobba här eller i Örebro

Även om man kanske inte tänker på Nora som en utpräglad pendlarort går det faktiskt alldeles utmärkt att pendla till jobb eller studier i Örebro, både med bil och med buss. Med bil tar resan ungefär en halvtimme, med buss knappt 40 minuter. Och efter en hektisk dag i staden är det härligt att komma hem till småstadscharmen igen.

Är du intresserad av Brf Karusellen?

Är du intresserad av Brf Karusellen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!