Översiktsbild på Brf Karusellen i Nora

Varför välja Brf Karusellen?

Nya, fräscha radhus med gott om bekvämligheter – byggda i trä, som sig bör här i charmiga trästaden Nora. Läs mer om allt som Brf Karusellen har att erbjuda här.

Modern tolkning av trästaden

Nora är välkänt för sin charmiga stadsmiljö med sina vackra gamla trähus. De ger staden en alldeles speciell känsla, som är väl värd att bevara. Och det är också härifrån trästaden som inspirationen till Brf Karusellen kommer, berättar projektutvecklare Henrik Wirén.

– Här planerar vi att bygga nya radhus i trä med en traditionell känsla. Vår moderna tolkning av de klassiska trähusen i två olika storlekar, 107 respektive 120 välplanerade kvadratmeter, i ett trivsamt kvarter med ett bra läge i stan – nära både kommunikationer och service. Det blir det första projektet vi bygger här i Nora, och det ska bli jättekul att se hur vårt erbjudande tas emot.

Efterlängtad nyproduktion

– Allt fler vill bo nytt och fräscht, men med undantag för några nybyggarkvarter med villor byggs det inte särskilt mycket i Nora idag. Just nu är Brf Karusellen faktiskt ensam om att erbjuda ett nybyggt boende i radhus, och dessutom i bekväm bostadsrättsform, berättar Henrik.

Baksida  i en av bostäderna i Brf Karusellen som bostadsutvecklaren obos bygger i Örebro i området Nora Stensnäs

– Här tillför vi ett alternativ med en helt annan prisbild. Att bygga en ny villa kostar trots allt 4-5 miljoner kronor oavsett var i Sverige du bygger den, bortsett från kostnaden från tomten. Här i Brf Karusellen bor du klart prisvärt jämfört med en nybyggd villa – ja, faktiskt till och med jämfört med en nyproducerad lägenhet inne i Örebro.

Tågperrongen i Nora

Småstadscharm med Örebro inom räckhåll

Att bo på en mindre ort innebär en enklare vardag. I Nora finns både all service du behöver och gott om möjligheter till en lite härligare fritid. Från Brf Karusellen har du promenadavstånd till det mesta, men du har heller inte mer än en halvtimmes bilresa in till Örebro. Även om man kanske inte tänker på Nora som en utpräglad pendlarort går det faktiskt alldeles utmärkt att pendla till jobb eller studier i Örebro, både med bil och med buss.

– Åker du bil tar det ungefär en halvtimme, det är faktiskt inte längre än man kan behöva lägga på att ta sig tvärs igenom Örebro vissa morgnar, konstaterar Henrik.

Bara att flytta in och börja leva

Husen i Brf Karusellen byggs i vårt smarta volymhuskoncept Start Living. Det betyder att husen byggs nästan helt färdigt i fabriken, och bara monteras ihop på byggplatsen – ett både prisvärt och kvalitetssäkert sätt att bygga.

Syskon som spelar xbox

Bostäderna kännetecknas av genomtänkta planlösningar och en bra standard, med kök från Vedum och vitvaror från Bosch – inklusive egen tvättmaskin och torktumlare. Varje bostad får också en stor, härlig uteplats och en liten trädgårdstäppa, och allt står klart när du flyttar in.

– Precis, det är bara att slå på grillen! Start Living är precis vad det heter, och i kombination med bostadsrätt som upplåtelseform blir det ett jättebra alternativ för barnfamiljer och familjebildare. Liksom för förstagångsköparen som behöver komma över tröskeln med kontantinsatsen, menar Henrik.

Röd exteriör och trädgård  för några av bostäderna i Brf Karusellen som bostadsutvecklaren obos bygger i Örebro i området Nora Stensnäs

Nytt, fräscht och otroligt bekvämt

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar, vare sig renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana.

– Här kan du bara flytta rakt in och trivas utan att fundera på underhåll, dräneringar eller ommålning, säger Henrik.
Och dessutom slipper du stressiga budgivningar: här betalar du ett fast pris. Är inte det bekvämt, så säg?

Är du intresserad av Brf Karusellen?

Är du intresserad av Brf Karusellen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!