grön åker

Bo lugnt och lite lagom lantligt

Här i mysiga Rydsgård bor du liksom lagom mycket på landet. Du har nära till upptäcktsfärder i den vackra skånska naturen, och på en kvart i bilen tar du dig till havet för ett svalkande dopp – eller kanske en god middag på Abbekås Hamnkrog?

Det mesta du behöver i din vardag

Här har du också nära till service som skola (F-6), förskola, pizzeria, frisör, vårdcentral och en mindre matbutik. I byn finns även en hel del aktiviteter, bland annat Zumbapass, fotboll, scoutverksamhet och en skateboardpark. Ett aktivt byalag ser till att det händer saker, året om. Från ungdomsdisco till boule och den årliga traditionen Jul på torget.

Med staden inom räckhåll

Rydsgård ligger strategiskt placerat mellan Ystad och Malmö. Från Rydsgård station går Pågatågen med 30-minuterstrafik, och tar dig till Hyllie på en halvtimme. Skurup når du på knappt tio minuter i bilen, till Ystad tar bilresan 20 minuter. Här är det med andra ord enkelt att lösa vardagspusslandet – och så är det en rätt så oslagbar känsla att få komma hem till byn och andas ut efter en hektisk dag i staden.

Fullt av kulturupplevelser runt knuten

Med korta avstånd till städerna runtomkring har du som boende i Rydsgård förstås tillgång till massor med kultur. På Kulturskolan i Skurup kan familjens yngre medlemmar lära sig dans, musik och cirkus och på vackra Svaneholms slott upplever du Skåne som det var förr. Om du gillar deckare – ta med familj eller vänner till Ystad och vandra runt i Wallanders fotspår!

skylt för rydsgårds hus

Lätt att sätta smak på tillvaron

Från Rydsgård har du alltid nära till god mat. Du kan till exempel hoppa på tåget till Skurup för en middag på Restaurang Karl Johan, som faktiskt ligger just i stationshuset. Vill du stimulera smaklökarna lite extra så ska du ta dig till pittoreska Ystad och mysiga Grändens Mat. Här kan du njuta av allt ifrån långkok till poké bowls på restaurangens stämningsfulla innergård.Nära till underbara utflykter

Det är något speciellt med det skånska landskapet. Man vet om att man är i Sverige, men en liten känsla av att man är på kontinenten finns där hela tiden. Från Rydsgård har du lika nära till härliga promenader på de stora ängs- och åkerlandskapen som till uppfriskande bad. Till ”sydkustens riviera”, Mossbystrand är det inte mer än en mil, eller 34 minuter på cykel för att vara exakt. Och om de skånska stränderna inte känns Europa nog ligger Malmö flygplats endast 20 minuter bort med bil, och till Kastrup tar du dig med tåg på runt en timme.

Bra möjligheter till träning och motion

Ja, Skåne är platt. Men gillar du att jogga eller promenera ute i det fria så har du kommit helt rätt. På de små landsvägarna som vackert ramar in åkermarkerna kan du enkelt hitta din nya favoritrunda. Och när vintern börjar smyga sig på finns det flera gym att välja mellan inne i Skurup.

två personer cyklar i skogen

Fullt med saker att göra

Oavsett om du föredrar svettiga löparrundor, vilda familjedagar eller lata dagar på stranden finns det gott om aktiviteter att fylla dina dagar med i och runt omkring Rydsgård. Här är några av dem.

Friluftsbadet i Skurup

Perfekt för både stora och små under årets svettiga dagar. Utöver två simbassänger och en barnpool, finns här även bastu, lekplats, kiosk, beachvolleybollplan, minigolfbana och ett stort grönområde.

Johannamuseet

På det här välfyllda muséet är det lätt att bli nostalgisk. Här får du följa den tekniska utvecklingen under 1900-talet, med allt ifrån fordon till mindre apparater. Här finns även Sveriges äldsta bil.

Allsång i Skurups Kommun

Under sommaren kan du vässa stämbanden på den populära allsången i Skurups Stadspark och i Abbekås hamn. Förutom allsång bjuds det även på gästartister och barnunderhållning.

Abbekås hamn

I denna mysiga lilla hamn är det lätt att hitta lugnet. Här kan du strosa runt bland båtarna med en glass i handen eller promenera längs stranden, som börjar där hamnen tar slut. I Abbekås finns även en hamnkrog som är öppen året om, och utmed genomfartsvägen, på Dinah´s Place, kan du njuta av danska smörrebröd. Smarrigt värre!

Abbekås hamn på en sommardag

Fullt med goda smaker

Precis som på alla mindre orter fungerar de lokala matställena lika mycket som en samlingspunkt för lokalborna som en plats att äta på. I och omkring Rydsgård träffas både gamla och unga över en bit mat. Här är några ställen att ses på.

Pizzeria Solo

Ett hem är inget hem om det inte finns en pizzeria i närheten. Och bor du i Rydsgård – då är det Pizzeria Solo som gäller.

Restaurang Karl Johan

I Skurups gamla stationshus från 1874 hittar du Restaurang Karl Johan. Här är maten lagad från grunden och inspirerad av det skånska landskapet och Europa.

Svaneholms slottsrestaurang

Lunch, brunch och middag i underbar slottsmiljö. Här är det lätt att känna sig kunglig för en stund. Fixar även catering till festliga tillfällen.

 

Är du intresserad av Brf Rydgårds Ängar?

Är du intresserad av Brf Rydgårds Ängar?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer
Till toppen