bakgård till bostad i brf rydsgårds ängar

Varför välja Brf Rydsgårds Ängar?

Vad sägs om trivsamma marklägenheter med ytterst genomtänkt och flexibel planlösning? I en trevlig by, mitt i det vackra skånska landskapet, med bekväm pendling till både Ystad och Malmö? Brf Rydsgårds Ängar har onekligen en hel det att erbjuda. Läs vidare, och se om du håller med.

Ett perfekt, äkta skånskt, läge

Trevliga Rydsgård har ett utmärkt läge strax utanför Skurup, med bra kommunikationer till både Ystad och Malmö. Här, mitt i det vackra, skånska landskapet växer Brf Rydsgårds Ängar fram. Ett gemytligt kvarter där du verkligen känner att du är i Skåne, och där husens placering och utformning bidrar till ett livfullt område, berättar projektutvecklare Markus Topphem.

Markus Topphem, projektutvecklare OBOS

Parhusen i Brf Rydsgårds Ängar får en välkomnande design med fokus framåt. Stora fönster släpper in ljuset och de soliga uteplatserna är placerade på framsidan av husen, vilket bjuder in till gemenskap i kvarteret.

Stor boendekvalitet i litet format

88 kvadratmetrar kanske inte låter så mycket, men de här bostäderna är utmärkta exempel på att det inte bara är storleken som spelar roll för att ett hem ska bli ett drömhem. Här ser vi nämligen rena rama skolexemplet på en genomtänkt planlösning.

De här lägenheterna har allt, fast i ett mindre format. Här finns en avskild privat del, med två sovrum och ett allrum som standard, och en tydlig gemensam sådan med härliga öppna sällskapsytor för vardagsrum, kök och matplats, förklarar Markus.

tv-rum med ljusgrå soffa

Otroligt flexibel planlösning

En annan fördel här är den flexibla planlösningen. Den gör att dessa trevliga marklägenheter passar lika bra för det äldre paret som vill lämna villan till förmån för ett mer lättskött boende, som den unga familjen som ännu inte känner sig redo att köpa villa. Som standard har bostäderna två sovrum och ett allrum, men som tillval kan du antingen välja bort allrummet till förmån för ett tredje sovrum – eller välja bort ett sovrum för att få ett större allrum.

Ja, här kan du själv välja om du vill ha ett, två eller tre sovrum: allt efter era behov. Och förändringarna i antalet sovrum påverkar inte sällskapsytorna, de är lika fina oavsett hur många sovrum du väljer, konstaterar Markus.

Bara att flytta in

Idag består Rydsgård till större delen av äldre bebyggelse, så dessa nybyggda hus blir ett välkommet tillskott i byn. Fördelarna med nyproduktion är många, menar Markus.
Javisst, inte minst att det är nytt och fräscht, bara att flytta in. Du behöver inte tänka på renoveringar eller ommålning av fasaden på ett bra tag.
Att bo i bostadsrätt innebär också ett enklare alternativ till att äga en egen villa. Här delar du ansvaret med dina grannar i föreningen.

Och när du köper bostadsrätt av oss på OBOS ser vi till att allt går så smidigt som möjligt. Vi ser till att överlämningen blir enkel, och att styrelsen i föreningen är väl förberedd, allt för att styrelsearbetet inte ska kännas betungande, förklarar Markus.

stenlabyrint

Bra boende för pengarna – och för flera generationer

En stor fördel med Brf Rydsgårds Ängar är att du får ett riktigt bra boende för pengarna, säger Markus. En annan är att OBOS också tar ett helhetsgrepp på området utanför själva kvarteret. Till exempel genom att området får en egen gemensamhetsyta med lekplats, men också genom att bredda bostadsutbudet. Här kommer du också att kunna köpa tomt och bygga ditt eget drömhus från Smålandsvillans eller Myresjöhus sortiment.

När barnfamiljen vill bygga villa kanske mormor och morfar också vill flytta med. Då kan vi erbjuda en Smålandsvilla till familjen och ett bekvämare boende i bostadsrätt till seniorerna. Här skapar vi ett område att trivas i – över generationsgränserna, avslutar Markus.

Är du intresserad av Brf Rydgårds Ängar?

Är du intresserad av Brf Rydgårds Ängar?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer
Till toppen