Man, barn och leende kvinna

Välkommen till en trygg, svensk tradition

När du väljer en bostadsrätt väljer du en populär boendeform som också är en klassisk, svensk sådan. Faktum är att Sverige är ett av få länder i världen som tillämpar systemet med bostadsrätter, och det har vi gjort ända sedan 1800-talet. Det beror på att bostadsrätten är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar.

Livet i bostadsrätt

Det finns en bostadsrätt för alla. På OBOS bygger vi bostadsrättslägenheter i flerbostadshus, radhus, kedjehus, parhus – eller till och med som friliggande villor. Att bo i bostadsrätt passar dig som vill ha mer frihet än i en hyresrätt, men mindre ansvar än i en villa du själv äger.

Du sköter din bostad – föreningen sköter huset

Bostadsrättsföreningen äger huset, och tomten som huset är byggt på. Du som har en bostadsrätt äger en andel i bostadsrättsföreningen och har nyttjanderätt till en specifik lägenhet. Det innebär att du tar hand om din bostad. Som bostadsrättshavare och medlem i bostadsrättsföreningen får du vara med och ta beslut om skötsel och underhåll – vilket också kan påverka din boendekostnad.

Vad är en bostadsrätt?

Vad är en bostadsrätt?

Bostadsrättsföreningen är ett slags kooperativ i formen av en ekonomisk förening, där alla tillgångar ägs gemensamt av medlemmarna.

Läs mer om vad bostadsrätt betyder
Allt om köpet

Allt om köpet

Att köpa ett hem är en av de viktigaste händelserna i ditt liv. Vi guidar dig säkert genom köpet och erbjuder lösningar som är anpassade efter dina behov.

Läs mer här
Illustrasjon av bygninger og folk som går tur foran dem

What is tenant-ownership?

The key point of this solution is that it’s a secure form of tenure with just the right combination of freedom and responsibility.

Nya bostäder från OBOS

Vi bygger rum för livet i hela Sverige. Här hittar du nya bostäder från OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och OBOS Kärnhem.