personer umgås i trädgård

Bo med 20 minuter till city – och en kort promenad till bad

För de allra flesta är Länna fortfarande en vit fläck på Stockholmskartan. Men så lär det inte förbli. Hit flyttar nämligen allt fler som börjar tycka att livet innanför tullarna känns lite trångt. I Länna finns gott om plats för både vardagsliv och fredagsmys. Med naturen runt knuten och möjlighet att hitta sitt drömhem för en helt annan prislapp än i många liknande villaområden.

Supersmidig pendling

Länna har ett fantastiskt läge mellan två sjöar, Drevviken och Magelungen, i Huddinge kommun. Från början var detta ett sommarstugeområde där många stockholmare tillbringat sina sommarlov och semestrar.

Idag är det ett växande villaområde med nära till så mycket, berättar Anna Fernandez, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling som själv bor i området sedan många år tillbaka.

Med pendeltåget från Skogås tar det 20 minuter in till city. Snart öppnar också Vega pendeltågsstation i närheten, då får Lännaborna två stationer att välja mellan. Med bil går det ännu snabbare, så länge inte rusningstrafiken ställer till det, eftersom du har så snabb access ut på Nynäsvägen, säger Anna.

tavla på pendelstation

 

En hemlighet värd att upptäcka

Ryktet om Lännas alla fördelar börjar sprida sig allt mer, framförallt bland bostadssugna Huddinge-bor. Men Anna berättar att många som kommer på visningarna inte har en aning om var de befinner sig på kartan. De lockas helt enkelt av prislappen.

Många som kommer på visningen bor idag på Söder, på Gärdet eller i Vasastan och de har aldrig satt sin fot här. Så jag brukar börja med att skicka ut dem på en skogspromenad, för att känna in stämningen. Just det här att kunna promenera rätt ut i skogen eller till badplatsen är ju en av de allra största fördelarna med Länna, berättar Anna.

ett par på promenad i grönområde

All service inom räckhåll

Men i Länna har du också all service du behöver i vardagen på gång- eller cykelavstånd, i Skogås centrum. Hit går också buss om du föredrar det. Här finns bra skolor och förskolor och storhandlar mat gör du med fördel på Länna köpcentrum som ligger i närheten, berättar Anna.
 
Och vill ni äta ute, eller kanske ta en takeaway så finns det ett varierat utbud av restauranger i närområdet, allt från sushi till värdshus. Och förresten går det faktiskt alldeles utmärkt att gå på krogen inne i stan och ta en taxi hem utan att bli ruinerad.

Och nära till spännande utflykter

Visst, närheten till Stockholm är oerhört praktiskt i vardagen. Men Anna vill också slå ett slag för att ta Nynäsvägen söderut istället.
Efter tjugo minuter i bilen kan du bada i havet vid Gålö havsbad. Eller varför inte ta en utflykt till Dalarö eller Nynäshamn? Här är så himla nära till allt.

Visste du att?

Redan under vikingatiden användes sjön Drevviken som transportväg och Länna var då en av flera angöringsplatser, det hörs än idag på namnet som sägs komma från det fornsvenska verbet ”laenda”, alltså ”lägga till”.

Är du intresserad av Brf Vedklyven?

Är du intresserad av Brf Vedklyven?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer
Är du intresserad av Brf Fällkilen

Är du intresserad av Brf Fällkilen

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!