Kvinna och man står i köket och skär grönsaker

I Länna är det lätt att lyxa till det

Vet du var Länna ligger? Inte? Då är det dags för en uppdatering. Ljuvliga Länna har ett perfekt läge, inbäddat i skogens grönska mellan två fina badsjöar. Och med bara 20 minuter till city med pendeltåg och alla möjligheter till vardagslyx i form av aktiviteter och naturupplevelser förstår vi att allt fler hittar hem här – dessutom för en helt annan prislapp än i många liknande villaområden.

Upplevelser utanför knuten

Mellan sjöarna Drevviken och Magelungen, i Huddinge kommun, ligger Länna. Från början var detta ett sommarstugeområde där många stockholmare njutit av sina somrar.

Idag är det ett växande, barnvänligt villaområde med ett härligt läge mitt i naturen, berättar Anna Fernandez, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling som själv bor i området sedan många år tillbaka. 

Du behöver aldrig sätta dig i bilen för att komma ut i naturen, här är det bara att promenera rätt ut till skogen eller badplatsen för ett kvällsdopp.

Aktiviteter för alla

Med två fina sjöar på så nära håll är både sommarens badliv och vinterns skridskoåkning räddade. Det är heller inte långt till fina strövområden eller skidspår för den som vill träna inför Vasaloppet, eller kanske en svensk klassiker? Men det finns också gott om mer organiserade aktiviteter i närområdet.
 
Fotboll är stort här, liksom hockey i Trångsund IF, där kommer många kända spelare ifrån. Skogås Racketcenter är också väldigt populärt, här kan man till exempel man spela badminton, tennis och padel. Och kulturskolan i Skogås är jättebra, tipsar Anna.

Långfärdsskridskor på is

Nära till service

Här finns bra skolor och förskolor, berättar Anna. Storhandlar mat gör du med fördel på Länna köpcentrum, här finns också en hel del andra butiker. Och i Skogås centrum finns det mesta du behöver i vardagen: pendeltågsstation, apotek, systembolag, frisörer, restauranger, bibliotek, butiker, postombud – med mera.

Dessutom går det alldeles utmärkt att gå på krogen inne i city eller på Söder och unna sig en taxi hem, det kostar runt 300 kronor, säger Anna.

Och spännande utflykter

En annan fördel med Länna menar Anna är att du snabbt kommer ut på Nynäsvägen, det gör dels att du tar dig in till Globen på 10 minuter om inte rusningstrafiken ställer till det. Men det skapar också möjligheter för spännande utflykter.
Här är så himla nära till allt, efter tjugo minuter i bilen kan du bada i havet vid Gålö havsbad. Eller varför inte ta en utflykt till Dalarö eller Nynäshamn?

Se mer av Länna!

Annas bästa tips i närområdet

• Ströva runt på jättefina stigar i Trångsunds naturreservat.
• Bada dig fram till din favoritbadplats, här finns många härliga badplatser att välja på.
• Loppisfynda på Vega Antikladan: 500 kvm med prylar!
• Ta en burgare på Vegabaren, en klassiker som sägs vara Sveriges äldsta hamburgerrestaurang.

Är du intresserad av Brf Vedklyven?

Är du intresserad av Brf Vedklyven?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer
Är du intresserad av Brf Fällkilen?

Är du intresserad av Brf Fällkilen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!
Till toppen