båthamn i solnedgång

Njut av naturens lugn och stadens puls

Björnö ligger i Norrtälje – en populär skärgårdskommun i vackra Roslagen. Skogbeklädda höjder, betesmarker, mysiga vikar och soliga klipphällar i kombination med närheten till stan gör Björnö till ett bra ställe att bo på för hela familjen.

Alltid något kul att göra

Med båtbryggor, vandringsstråk och svampskogar på promenadavstånd är det lätt att aktivera sig i Björnö. På vintern kan du ta skidorna på axeln och gå till slalombacken för några timmars skidåkning. I Norrtälje finns ett brett utbud av idrottsföreningar: handboll, ishockey, fotboll, brottning, innebandy, gymnastik och mycket mer. Här får du det bästa från två världar. Lugnet från naturen och pulsen från stan.

Allt du behöver för en bekväm tillvaro

I Björnö finns närhet till barnomsorg, förskolor, grundskolor och gymnasium. I Norrtälje finns all service du kan tänkas behöva och gott om mysiga butiker, restauranger och caféer. In till Norrtälje centrum kan du både promenera och cykla.

två tjejer cyklar bort ifrån kameran på cykelväg

En helt ny förskola i Björnövik

För barnfamiljen kan det kännas bra att det har byggts en helt ny förskola i Björnövik. Kunskapsförskolan är en privat operatör, och grundarna var tidigare grundare och ägare till Kids2Home Förskolor, som framgångsrikt har drivit över 25 förskolor för mer än 2000 barn i Sverige. Kunskapsförskolans vision är att skapa Sveriges bästa förskola. Förskolan i Björnövik kommer att ha tio avdelningar samt egen kock, och öppnar den 3 januari 2021. 

mysigt centrum

Och storstaden inom räckhåll

Oavsett om du jobbar i Norrtälje eller pendlar till Stockholm ligger Björnö bra till. Utmed Björnövägen finns busshållplatser med regelbunden trafik in till Norrtälje – och sedan vidare mot Stockholm. Du kan också ta cykeln till Campus Roslagen och hoppa på bussen där, den tar dig in till Stockholm på ungefär en timme.

Härligheter runt knuten...

Tips för en aktiv fritid

Roslagens vackra natur

  • I Björnövik har du långa vandringsstråk, svampskogar och mysiga vikar precis runt knuten.

Kvisthamrabacken

  • Skidåkning för hela familjen, på promenadavstånd från ditt nya hem.

En förening för alla

  • Norrtälje har ett rikt föreningsliv, inte minst inom olika idrotter: handboll, ishockey, fotboll, brottning, innebandy, gymnastik och mycket mer.

Tips för guldkantad vardag

Kärleksuddens badplats

  • Norrtäljes kanske finaste badplats bjuder på svalkande dopp, bara 10-15 minuters cykeltur bort.

Skärgården

  • Utnyttja att du bor i Roslagens huvudstad: ta en utflykt med skärgårdsbåtarna, eller promenera vid Borgmästarholmen för riktig skärgårdsfeeling.

Picknik i Societetsparken

  • En populär pärla mitt i Norrtälje som passar perfekt för picknicken. Kanske i kombination med en promenad? Norrtälje är en otroligt gullig stad att bara strosa runt i en stund.

 

Till toppen