tvåvåningsbostad med trädäck

Varför välja Björnövik 3?

Nya, charmiga hus i bekväm bostadsrättsform. OBOS projektutvecklare Lina Werner ger sitt svar på frågan...

I vackra Björnövik behöver du inte kompromissa – här har du nära till både naturupplevelser och Norrtäljes stadspuls. För att inte tala om skidbacken, som ligger alldeles bredvid. Att dessa fristående hus dessutom är i bostadsrättsform gör villalivet härligt bekymmersfritt. Låter det som något för dig? Läs mer, för all del.

Ett etablerat område med småstadskänsla

Mitt i Roslagens vackra natur bygger vi Brf Björnövik 3, som är den sista av tre etapper i mysiga Björnövik. Här trivs redan barnfamiljer, äldre par och ensamhushåll. Men att vara sist ut betyder inte ett sämre läge, tvärtom. Kvarteret har ett högt och fritt läge och framför det kan det inte byggas fler hus – här sluttar det nämligen hela vägen ner till vattnet, berättar Lina Werner, projektutvecklare på OBOS.

«I Björnövik 3 har vi tagit det bästa från tidigare etapper. Och eftersom bostäderna ligger i ett redan existerande område, så vet man verkligen vad man får.»
Lina Werner, ansvarig projektutvecklare på OBOS

Snyggt, tryggt och nybyggt

I Björnövik 3 kan du vara individuell i det kollektiva – husen är nämligen fristående med en egen liten tomt att pyssla om. De finns i storlekarna 107 respektive 120 kvm och byggs i vårt smarta volymhuskoncept Start Living, vilket innebär att det mesta byggs i vår fabrik. Varje hus består av fyra moduler som fraktas ner till Björnövik för att sedan monteras ihop. När byggnadsarbetarna lämnar byggarbetsplatsen på kvällen är huset redan taktätt, förklarar Lina.
– Husmodulerna till och med lastas inomhus, allt för att säkerställa att de inte utsätts för fukt.

matsalsbord i bostad i björnövik

Mer möjligheter, mindre bekymmer

En stor fördel med att köpa nyproduktion är att du inte behöver avsätta en massa pengar för renovering på ganska många år framöver. Att ditt nya hem dessutom är i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver ta allt ansvar själv, vilket skapar en enorm trygghet. Du har också större möjligheter att påverka området du bor i.

– Har du en äganderätt kan du inte bestämma vad grannarna ska sätta upp för typ av staket, markiser eller liknande, det kan utvecklas åt vilket håll som helst. I en bostadsrättsförening kan ni tillsammans påverka hur ni vill att ert kvarter ska se ut, förklarar Lina

vänner sitter och äter middag tillsammans utomhus

Extra bekvämt utan extra kostnad

När du köper ett Start Living-hus av oss är det enda du behöver bestämma om du vill ha tre sovrum, eller fyra. För att göra det bekvämt för dig har vi faktiskt redan gjort tillvalen åt dig, med rostfria vitvaror, induktionshäll och annat som får vardagen att kännas lite lyxigare. Och för att ditt nya hem ska vara hållbart över tid har vi valt klassiska, neutrala och tidlösa produkter. Standarden är helt enkelt bra från början.

– Eftersom alla tillval redan är gjorda vet man också direkt vad slutpriset blir, konstaterar Lina.

Till toppen