Byggarbetsplats obos

Full fart i Valsjöskogen – nu levereras husen!

Nu händer det mycket i Brf Valsjöskogen, där OBOS bygger 29 moderna bostäder i rad- och parhus. Projektutvecklare Malin Bloom berättar mer om läget just nu i området.

Markarbetena har pågått sedan i våras – vad är status just nu?

- Nu är alla grundplattor gjutna, så nu är det bara själva husen som ska på plats. Vi räknar med att de första husleveranserna kommer att ske under vecka 47 och sedan pågår de ända fram till våren.

Malin Bloom Obos

Malin Bloom, Projektutvecklare på OBOS

Husen som byggs är av konceptet Start Living. Vad innebär det för själva montaget?

- Start Living är ett volymkoncept, och det betyder att husen tillverkas industriellt som moduler i en torr och säker miljö, för att sedan levereras till byggplatsen. Där går montaget snabbt –på en förmiddag får vi de första husen på plats.

Om man är nyfiken på en bostad i Valsjöskogen, vad ska man tänka på då?

- Om man vill ha möjlighet att göra inredningsval i Brf Valsjöskogen behöver man boka en bostad innan årsskiftet. Detta är viktigt att man känner till som intressent, eftersom de allra flesta vill göra sina personliga tillval.

Interiörbild i ett typiskt obos projekt

Ni har satt ett introduktionspris för bostäderna här, berätta mer om det?

- För att ge projektet en riktigt bra start erbjuder vi ett introduktionspris till de tio första som tecknar förhandsavtal. Därefter förbehåller vi oss rätten att göra prisjusteringar. Än så länge är det sex sålda bostäder och två bokade, så det finns fortfarande möjlighet att ta del av introduktionspriset.

Brf Valsjöskogen är en Trygg BRF, vad innebär det?

- Jättekort sammanfattat så innebär det en kvalitetsmärkning för våra kunder. Den garanterar att Brf Valsjöskogen har en sund ekonomi och att den uppfyller etiska krav, och det är Gar-Bo som har skött certifieringsprocessen. Läs mer om Trygg BRF Här.

trygg brf obos

Är Brf Valsjöskogen det sista projektet OBOS bygger i området?

- Nej, Valsjöskogen är ett större område som kommer att bestå av flera hundra bostäder, där OBOS har en stor andel. Det kommer fler bostadsrätter från oss här under de kommande åren, såväl som villor från OBOS systervarumärken Myresjöhus och SmålandsVillan.

översiktsbild över Brf Valsjöskogen

Är du intresserad av Brf Valsjöskogen?

Är du intresserad av Brf Valsjöskogen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!