Översiktsbild på brf Valsjöskogen som obos bygger i Åkersberga i Stockholms län

Tryggt, prisvärt och byggstartat i Brf Valsjöskogen!

I det populära området Margretelund, Åkersberga, bygger OBOS 29 bostäder i par- och radhus. Projektet är både säljstartat och byggstartat, och inflyttningen är bara drygt ett år bort. Malin Bloom är projektutvecklare, och svarar på några snabba frågor om projektet.

107, 120 och 137 kvm. Varför har ni valt de storlekarna på bostäderna?

– Vi lyssnar på våra kunder, och vi har sett att det här är de mest populära storlekarna. De passar allt från förstagångsköparen till barnfamiljen till paret vars barn har flyttat hemifrån. När vi bygger i dessa storlekar i samma projekt får vi en trevlig mix av målgrupper i området, vilket vi vet bidrar till större trygghet och trivsel.

Malin Bloom Obos

Malin Bloom, ansvarig projektutvecklare på OBOS

Priserna på bostäderna är väldigt trevliga, från 2 995 000 kronor. Det är ett väldigt bra pris med tanke på att det är nyproduktion, hur kommer det sig?

– På OBOS vill vi bygga så att fler kan flytta in i en nyproducerad bostad, och det gör vi genom att tänka smart redan i produktionen. Vårt koncept Start Living är inte bara hållbart, då det byggs i trä, utan det är också resurseffektiv volymhusproduktion, vilket gör att vi ofta kan pressa priserna när vi bygger hus utifrån konceptet. Med det sagt så tullar vi varken på kvalitet eller estetik här, utan det är moderna bostäder byggda för att hålla länge även rent trendmässigt.

Grön exteriör brf valsjöskogen som obos bygger i åkersberga, margretelund

Det här är ett riktigt naturnära projekt, där ni till och med har valt fasadfärger baserade på kulörer hämtade från naturen. Berätta mer om det?

– Det stämmer att det här inte blir något vitt projekt, utan här har vi arbetat för att bostadsområdet ska smälta in vackert i omgivningarna med tallar, bergshällar och den porlande bäcken. Utifrån fasadfärger som väcker tankar på trä, jord, skog och berg mjukar vi upp hela området och inbjuder till att njuta av naturen runt omkring. Det är så vi jobbar på OBOS.

En man som fiskar i gula byxor

Med närhet till både svampplockning, bad och fiske så undrar man givetvis hur långt det är till service. Om man vill köpa mjölk eller lämna barnen på förskolan, är det smidigt?

– Absolut! I Åkersberga, som ligger bara någon minut från Valsjöskogen, finns både förskolor, F-9-skola, vårdcentral, matbutik och bra kommunikation med buss till större orter. Kommunen har också godkänt ett planprogram för att förtäta Åkersberga stad med utgångspunkt från centrum, kanalen och stationen, vilket kommer att göra det ännu mer attraktivt.

Det går att läsa på webbsidan att Brf Valsjöskogen är en Trygg BRF, vad menas med det?

– Trygg BRF är en kvalitetsmärkning som OBOS har grundat tillsammans med sex andra bostadsaktörer. De bostadsrättsföreningar som bär kvalitetsmärkningen uppfyller en rad ekonomiska och juridiska redovisningskrav, vilket på så vis fungerar som en slags extra trygghetsgaranti för bostadsköparen.

Om man är intresserad av en bostad i Brf Valsjöskogen, vad ska man tänka på då?

– Att inte vänta för länge med att visa sitt intresse, skulle jag vilja säga. Vi erbjuder ett introduktionspris för de första tio som tecknar förhandsavtal, och sedan förbehåller vi oss rätten att prisjustera. Så även efter tjugo tecknade förhandsavtal. Så för dig som vill göra en riktigt bra affär, gäller det att inte vänta för länge.

Visninghus, Start Living 120 kvm i Björnövik

Projektet är byggstartat, med leveranser som kommer till hösten. Om man vill uppleva en bostad av den här typen redan idag, går det?

– Absolut. Start Living är ett populärt koncept och vi bygger det ofta i våra projekt. I Björnövik, Norrtälje, bara 40 minuter norr om Åkersberga, har vi ett visningshus av modellen Start Living 120 kvm. Det går jättebra att boka en privat visning eller att gå in på webbsidan för att se vilka offentliga visningar som är planerade framöver. Vi rekommenderar faktiskt alltid att man besöker ett visningshus om man kan, för det blir en helt annan känsla än att bara titta på bilder. Varmt välkomna!

Är du intresserad av Brf Valsjöskogen?

Är du intresserad av Brf Valsjöskogen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!