Laster resultat
Kommande projekt

Brf Roslagsporten

På västra sidan av Roslags-Näsby station i Täby kommer en ny stadsdel att växa fram med hållbarhet i fokus. Här planerar vi nu för ca 60 ljusa och välplanerade lägenheter, i en trivsam stadsmiljö med torg, stadspark, uteserveringar och handel.

Antal bostäder
60 lägenheter
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Säljstart
2021
Inflyttning
Ej klart

Förtur för medlemmar vid säljstart

Bostäderna är under planering och försäljningen har inte startat. OBOS-medlemmar har förtur vid säljstart och får välja och köpa bostad före icke-medlemmar.

Bli medlem

Lär känna bostadsprojektet

Karta över området

Karta centrerad på geolokalisering 59.435952 latitud, 18.058164 longitud

Koordinater: 59.435952,18.058164. Se kartan på Google

En spännande och varierande stadsdel

Spännande arkitektur, grönskande tak, parker och öppna platser där folk kan träffas och umgås – det kommer möta besökaren när västra Roslags-Näsby står klart. Här har bebyggelsen smarta lösningar som minimerar klimat- och miljöpåverkan och det ska vara lika enkelt som självklart att leva på ett hållbart sätt i Roslags-Näsby.

I Västra Roslags Näsby planerar vi för ca 60 ljusa och välplanerade lägenheter, vissa med spännande burspråk. Balkongerna blickar ut mot söder och mot gården. Fasaderna har hämtat inspiration från amerikanska och engelska townhouses och är uppdelade i olika volymer med varierande material såsom trä, betong, tegel och cortenplåt. 

Cirka 1400 bostäder ska byggas som flerbostadshus, radhus och studentbostäder. Vid stationen planeras för en femtonvåningar hög studentskrapa. Penthouses och townhouses är några andra inslag i den innovativa stadsmiljön. Många av husen kommer ha gemensamma takterrasser – kanske flyttar gymmet och löparbana upp på taket.

Flera av byggnaderna utmed gångstråk och intill torg har reserverat sina bottenvåningar för olika typer av verksamheter. Utvecklingen av Roslags-Näsby öppnar för en förskola, handel och kontor i området. Dessutom planeras för trygghetsbostäder.

För att uppnå kommunens hållbarhetsmål strävar man efter att begränsa biltrafiken och uppmuntra cyklande. Närheten till Roslagsbanan gör detta till ett av Täbys bästa kollektivtrafiklägen och med en ny bro över spåren sammankopplas det nya området med den befintliga bebyggelsen i Roslags-Näsby.

Läs mer och gör en intresseanmälan

Byggs av:

  • obos kärnhem logotyp