en livboj i Kristinehamn

Kristinehamn har något för alla

Kristinehamn har ett fint läge vid Vänerns norra strand. Här trivs både stora och små, oavsett om du föredrar en aktiv fritid eller en mer kulturell sådan. Att bo i Kristinehamn kombinerar tryggheten av att bo i en lite mindre stad med ett stort utbud av både service och aktiviteter.

Vardagsliv – och kulturliv

I Kristinehamn finns gott om förskolor, skolor och livsmedelsaffärer – ja, allt sådant som får vardagen att fungera problemfritt. Shoppingutbudet är varierat, här finns en del stora kedjor, men framförallt gott om mer småskaliga butiker att botanisera bland.

Till exempel kan du fynda unika saker till ditt nya hem, staden har inte mindre än 11 loppisar (!) Men Kristinehamn erbjuder också en hel del för dig som uppskattar en kulturkantad vardag. Här finns till exempel både biograf, teater och konstmuseum – vad annars i en stad som har en egen Picassostaty?

Vänner umgås utomhus i en trädgård

Allt för en aktiv fritid

I Brf Kajplatsen finns goda förutsättningar för familjen som gillar att röra på sig. Från Brf Kajplatsen har du gång- eller cykelavstånd till det mesta. In till centrum promenerar du på en kvart, med cykel går det såklart ännu snabbare.Du bor granne med både Sannabadet och Kristinehamn Arena. Där finns både idrottshall, fotbollsplaner och friidrottsarena – och ett fint gym. Under vissa helger och lov kan familjens yngre medlemmar roa sig kungligt på leklandet Lek & Luft där. Kristinehamns Tennisklubb ligger i närheten, och du har heller inte långt till ishallen vid Björkvallens idrottsplats.

strand vid en lugn sjö

Där finns även motionsspår, bikepark, utegym och mycket mer. Och naturligtvis finns det gott om fina promenadstråk, längs med Vålösundsvägen kan du till exempel njuta av fina vyer över Vänern.

Gott om smakupplevelser

Att ta en promenad för att ta en bit mat är heller inga problem. Vad sägs om italienskt? Då föreslår vi Oliveriet, eller La Cucina. Föredrar du en stadig köttbit? Då styr du kosan mot på Steakhouse 1895. Har familjen olika önskemål kanske Restaurang Mastmagasinet kan passa, de har en meny med något för de flesta. Annars finns både thaimat, sushi, pizza och mycket mer att välja mellan. 

Och är du mer ute efter en fika finns det gott om alternativ där med. Mysiga Ölme Diversehandel och Kafé ligger allra närmast, på sommaren kan du njuta av din fikastund på uteserveringen med utsikt över Varnan.kaffekoppar på ett café

Bra pendling hit – och dit

Kristinehamn ligger bra till. Till exempel når du både Karlstad och Karlskoga på runt en halvtimme med bil, Örebro når du på en knapp timme. Föredrar du att åka kollektivt går det också bra, till Karlstad tar tåget en halvtimme. Vill du till Stockholm tar tågresan drygt två timmar. Och till stationen cyklar du på under 10 minuter.

Varför kallas Kristinehamn för Lusasken?

Ingen fara – det har inget med några otrevliga kryp att göra, utan med en insamlingsbössa där kommunens invånare i hundratals år har lagt pengar till fattiga sjömän. Bössan tömdes varje år på luciadagen, och kallades från början för Lusseasken vilket så småningom blev Lusasken. Den finns kvar än idag, på Ölme Diversehandel och Kafé, om du vill bidra.

Är du intresserad av Brf Kajplatsen?

Är du intresserad av Brf Kajplatsen?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer
Till toppen