Människor som socialiserar en härlig sommarkväll

Varför välja Brf Lanternan?

Bo nybyggt och bekvämt i ett perfekt läge på ett fantastiskt ställe i Sverige. I Grebbestad har du nära till havet, och det är lätt att ta sig hit vare sig du bor i Trollhättan eller i Halden – och orten är dessutom en utmärkt utgångspunkt för härliga utflykter längs Västkusten.

Läget, läget, läget

Grebbestad är en trevlig ort i sig, och Brf Lanternan får ett alldeles utmärkt läge på orten, på flera sätt. Här bor du nära centrum och hamnområdet – men precis bortanför gatorna som lätt tjockar till sig under de populära sommarmånaderna. En annan stor fördel med Grebbestad är tillgängligheten, inte minst om du vill ha detta som ditt semesterparadis, berättar projektutvecklare Per Sutter.

Per Sutter, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Det här är en ort med ett stort upptagningsområde. Det är lätt att ta sig hit vare sig du bor i Uddevalla, Trollhättan eller Göteborg. Eller på andra sidan gränsen i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad eller upp mot Oslo – oavsett vilket tar du dig hit på omkring 1,5 timme. Grebbestad är också ett fantastiskt ställe att utgå ifrån när du vill utforska resten av västkusten.

Trivsamt och modernt i klassisk skärgårdsstil

Brf Lanternan stoltserar med moderna hus i klassisk skärgårdsstil. Ett litet, intimt kvarter att njuta av livet i, menar Per. Här blir det heller inga stora trädgårdstomter att underhålla, utan lättskötta sådana, naturligtvis med plats för det sociala utelivet på husens fina altaner. Men här ryms också praktiska detaljer som att varje hus får ett eget förråd och parkering i carport.

– Vi förbereder också för installation av laddstation för elbilar, så att varje hushåll kan bestämma om de vill installera en sådan, tipsar Per.

Social och flexibel planlösning

Även på insidan finns gott om rum för det sociala livet i den generösa öppna planlösningen på entrévåningen. Här finns möjlighet att samla många runt matbordet, och om du är ute i god tid kan du även välja att dela av den här ytan för att skapa ett extra sovrum eller arbetsrum som tillval. På övervåningen är tre sovrum standard, men här finns också möjlighet att göra om ett av dem till ett mysigt allrum.

– Kanske behöver du många sovrum för besökande barn eller barnbarn? Kanske prioriterar du istället att ha gott om sociala ytor? Trots sin relativt ringa storlek erbjuder de här husen en stor flexibilitet, de passar många olika tillfällen i livet, konstaterar Per.

God standard som standard

Såväl materialval som utrustning håller en riktigt bra standard redan från början, med välkända varumärken som kök från HTH, ekgolv från Kährs och badrum med kakel och klinker. Som standard har vi valt en ljus och välkomnande inredning som håller stilen i många år framöver – men även här kan du sätta din egen prägel på ditt nya hem med hjälp av olika tillval, berättar Per.

– Till exempel kan du välja att sätta in en braskamin, perfekt för vinterns mysiga hemmakvällar.

Med bekvämligheten främst

Att bo nybyggt och fräscht i bostadsrätt är alltid en fördel när det kommer till att slippa oroa sig för renoveringar och underhåll. Och kanske väger den fördelen extra tungt för dig som väljer detta som ditt andra hem? För dig som vill att semestern just ska bestå av semester, med andra ord.

– Bekvämligheten är lite av ett nyckelord för Brf Lanternan. Här bor du bekvämt, med allt du behöver runt hörnet. I ett nybyggt hus som låter dig lägga din tid på roligare saker än att renovera, sammanfattar Per.

Vem tror du kommer trivas bäst här?

De som vill ha ett bekvämt och bekymmersfritt boende med alla funktioner, utan att för den skull ha ett jättehus att ta hand om (eller betala för). Jag tror också att många kommer välja detta som sitt andra hem – sommarhus låter så begränsat, Grebbestad är ju trevligt året om!

Pers bästa utflyktstips

Tanums världsarv och Vitlycke Museum: åk på en tidsresa till Bronsåldern, en kvart bort med bil. Vitlyckehällen är den mest kända, men hällristningarna vid Fossum är nog min favorit.

Gerlesborgs Konsthall och galleri: på den välkända konstskolan anordnas spännande utställningar – men också konserter och föreläsningar, perfekt för alla kulturintresserade. Bara en halvtimmes bilresa bort.

Stenhuggerimuseet i Hunnebostrand: här berättas det bohuslänska stenhuggeriets historia, och fika kan man också. Hunnebostrand ligger bara drygt 40 minuter med bil från Grebbestad.

Sjögrens i backen: ingen lång utflykt, bara en kort promenad. Men jag som är svag för kaffe och bulle brukar alltid passa på att ta en fika här när jag är i Grebbestad.

Är du intresserad av Brf Lanternan?

Är du intresserad av Brf Lanternan?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!