Skölsta

Friluftsliv, vandringsleder och barrskog? Inga problem! 8 km från Uppsala finner du den lantliga idyllen Skölsta. Här är skogen grön, luften frisk och livet ljuvligt. I direkt anslutning till bebyggelsen ligger Vedyxaskogen, som erbjuder aktiviteter för både stora och små. Vad sägs om att grilla med chans att se ett rådjur eller två?

1

Välkommen till Skölsta

Storstadslivet i all ära – men det finns något oemotståndligt i småstaden. Allt är lite lugnare, lite trevligare och kanske lite mer familjärt. En plats där du själv får ta plats och känner grannarna på gatan. 

Området Skölstaskjylt

I Skölsta bor du nära naturen med Uppsala inom räckhåll.

Från början var Skölsta ett populärt sommarstugeområde. Det är enkelt att förstå: för det här en oerhört tilltalande miljö med vackra skogar, åkermark och bondgårdar. Charmen av Skölsta är att du bor mitt i allt detta, och kan njuta av en vardag fylld av sköna skogspromenader och annat ute-njut. Härligt för hela familjen, men inte minst för de små som kan springa rätt ut i leken på ett helt annat sätt än inne i stan.

Karta över Skölsta

Karta centrerad på geolokalisering 61.2688187544512 latitud, 7.02367451206807 longitud
2

Området

I Skölsta bor du nära alla livets förnödenheter. Skola och förskola finns i närliggande Årsta – planer finns också på en egen förskola i området. Såväl storhandling som nöjesshopping hittar du i Gränbystaden, 10 minuters bilresa hemifrån. In till Stora Torget du dig på 20 minuter med bil, eller en halvtimme med buss. Vardagspusslat och klart!

Närområdet

3

Projekt i Skölsta

I Skölsta planerar vi att bygga nya bostäder i olika storlekar och utföranden i en trivsam miljö. 

4

Livet i Skölsta

Perfekt läge för en aktiv fritid

Granne med Skölsta ligger friluftsområdet Vedyxaskogen, som bjuder in till härliga skogspromenader inte minst om våren när naturen är som allra vackrast. Här finner du anlagda vandringsleder och massor av spännande utomhusaktiviteter. På sommaren lockar förstås smultronstället viltvattnet. Framför Viltvattnet finns en grillplats med utsikt över, en våtmark som anlagts för att främja skogens djurliv.

Drömläge för en härligare vardag

Skölsta ligger 5 km från Gränby centrum och 8 km från centrala Uppsala. Här cyklar du in till stan på dryga kvarten och med buss 119 tar du dig till både Gränby centrum och city på nolltid. Du som bilpendlar ansluter snabbt till både E4:an och väg 288. 

5

Frågor och svar

Här har vi samlat frågor och svar som vi ofta får om Skölsta.

Vilken upplåtelseform blir det?

Vi kommer att erbjuda bostadsrätter i området. 

Till toppen