Sundby Strand

Strax utanför Strängnäs ligger Stallarholmen och längs Stallarholmsfjärdens södra strand växer det nya bostadsområdet Sundby Strand fram. Här får du mer hem för pengarna och bor du avslappnat nära den Sörmländska naturen och Mälaren.

1

Välkommen till Sundby Strand

OBOS är Nordens största bostadsutvecklare och har just nu flera pågående projekt i Sundby Strand med varumärkena OBOS, Myresjöhus och Smålandsvillan. Projekten byggs i flera etapper med olika bostadstyper och upplåtelseformer.

Det expansiva samhället Stallarholmen ligger på Mälarens södra strand mitt emellan Strängnäs och Mariefred. Nära den vackra naturen och samtidigt inte längre bort än en timme från Stockholm. Sundby Strand i Stallarholmen har utvecklats sedan början av 2000-talet med runt 200 villor, strandpromenad, båtbryggor och idrottsplats. Nu erbjuder vi strandnära villatomter i en ny del av området, där du har möjlighet att skapa ditt drömhem från Myresjöhus.

Karta över Sundby Strand

Karta centrerad på geolokalisering  latitud,  longitud
2

Området

I Stallarholmen bor 3 400 personer och samhället fortsätter att växa. 

Karta över Sundby Strand

Karta över Sundby Strand

Närområdet

3

Projekt i Sundby Strand

Sundby Strand utvecklas just nu i två områden: 3 och 4. I Sundby Strand 3 planeras för blandad grupphusbebyggelse i olika upplåtelseformer och i Sundby Strand 4 erbjuds tomter för villabebyggelse.

4

Livet i Sundby Strand

Tänker du att Stallarholmen är en sömnig liten by där inget händer? Tänk om. Precis som ortens slogan "Inte vilken håla som helst" skvallrar Stallarholmen om något utöver det vanliga.

Människor som fikar utomhus en ljuvlig sommarkväll

Stallarholmen växer väldigt snabbt, men det är långt ifrån bara hemvändare som flyttar tillbaka. Här trivs människor i alla åldrar, från barnfamiljer till seniorer.

Starkt engagemang

Stallarholmen är en väldigt kreativ ort med en stark entreprenörsanda. Kanske beror det på att det här är ett gammalt bondesamhälle, folk har inte haft någon ”storebror” som fixat saker för dem – utan de har fått göra det själva. På de flesta orter finns en eller ett par eldsjälar – här finns det många.

Företag, föreningar och festivaler

Stallarholmen har rekordmånga småföretag och ett rikt föreningsutbud med aktiviteter för alla åldrar, allt från volleyboll och bågskytte till ridning, dans och teater. Det gula industrihuset är händelsernas centrum, här ordnas massor av aktiviteter som Kreativ sommarmarknad och Kreativ julmarknad liksom den populära Korv & Bröd-festivalen med fokus på närproducerad mat. Varje år ordnas också en välbesökt vikingafestival på Östabadet. Och just nu pågår planeringen för en musikfestival till sommaren.

Välkomnande atmosfär

Stallarholmen växer väldigt snabbt, men det är långt ifrån bara hemvändare som flyttar tillbaka. Här trivs människor i alla åldrar, från barnfamiljer till seniorer.

Bra utbud och ljuvligt läge

För att vara en ”håla” har Stallarholmen ett imponerande serviceutbud. Skola och förskola, distriktssköterska, matbutik, bensinstation, caféer, restauranger och mycket mer. Och så Stallarholmens läge, då. Visst är det väl ändå något alldeles extra?

5

Frågor och svar

Här har vi samlat frågor och svar som vi ofta får om Sundby Strand.

 

Vilken upplåtelseform blir det?

Vi kommer att erbjuda både bostadsrätter och äganderätter i området.