Start Living

I vårt egna volymkoncept Start Living har vi möjlighet att skapa attraktiva bostäder och miljöer för olika situationer samtidigt som vi möter morgondagens krav på produktion, hållbarhet och ekonomi. "OBOS Town" är vårt sätt att visa på byggsystemets mångsidighet och här integreras bostadskonceptet i miljöer där människor verkligen vill bo och leva. Du kommer snabbt inse vilka möjligheter som finns för konceptet att växa fram i olika stadsbilder.

Läs allt om Start Living

Konceptet Start Living

Bristen på bostäder i Sverige i kombination med hårdare krav för att få låna till sin bostad gör att många idag har svårt att skaffa eget boende. OBOS koncept Start Living har tagits fram för att möta just dessa utmaningar. Genom yteffektiva, fabriksproducerade volymenheter med lägre byggkostnader kan boendepriserna hållas lägre jämfört med många andra byggkoncept.

Industriellt byggande med stora möjligheter

Planlösningarna inom Start Living är noga genomtänkta, både med tanke på boendekomfort och de krav som ställs på ett industriellt byggande. Grunden i konceptet är ett antal volymer som, beroende på konstellation, kan sättas ihop till en mängd olika bostadsstorlekar. De vanligtvis dyra utrymmena tvätt, bad och kök är lika i samtliga enheter och bidrar därför ytterligare till konceptets kostnadseffektivitet.

Flexibel gestaltning

Start Living är inte bara unikt flexibelt i sina många olika ytstorlekar, utan även i sin gestaltning. Med hjälp av olika fasadbeklädnader och taklutningar kan husens utseende förändras hela vägen från modernt till klassiskt för att passa in i olika miljöer. Varje område kan få sin egen profil, utan att bryta mot gällande normer och detaljplaner. Volymerna kan kombineras som fristående hus, parhus, radhus, kedjehus eller flerbostadshus.

Målgruppsanpassade bostäder

Start Living passar för familjer av alla slag, för singlar och par, unga och äldre – ja, för alla som efterfrågar prisvärda bostäder. Konceptet innehåller storlekar från 28 kvm upp till 137 kvm: Fristående hus, parhus, radhus, kedjehus med storlekarna 107 m², 120 m², 124 m² och 137 m². Flerbostadshus med lägenhetsstorlekarna 1 rok på 28 m², 1 rok på 34 m², 2 rok på 53 m², 3 rok på 67 m², 4 rok 82 m² och 5 rok på 94 m².

Vilka möjligheter har produkten?

Flexibilitet

Volymer som kan kombineras till mängder av olika lösningar.

Leveranssäkerhet och kvalitet

Effektiv och kvalitetssäkrad tillverkningsprocess inomhus i torra miljöer borgar för hög och jämn kvalitet.

Kort byggtid

Egna montageteam ger hög kvalitet och snabbt montage, väderskyddat efter bara ett par timmar.

Svensk tillverkning

Våra fyra fabriker ligger i Myresjö, Vrigstad, Sävsjö och Sundsvall vilket gör att vi enkelt kan leverera över hela Sverige till låga transportkostnader, och vi bygger i trä för hållbarhetens och miljöns skull.

Från småstad till storstad

Mer om Start Living

En produkt för olika stadsbilder

I vår vision OBOS Town integreras bostadskonceptet Start Living i miljöer där människor verkligen vill bo och leva. Här visar vi vilka möjligheter som finns för konceptet att växa fram i olika stadsbilder.

Läs mer!

Arkitekten berättar!

Mer om Start Living

Flexibel gestaltning

Erika Wörman är arkitekten bakom utvecklingen av Start Living 2.0 och OBOS Town. Här berättar hon hur man äntligen kan kombinera värden av industriellt byggande med höga arkitektoniska värden.

Läs mer!

En beprövad produkt

Mer om Start Living

Ett bra koncept blir bättre

2013 levererades de första Start Living-bostäderna. Sedan dess har OBOS byggt runt 800 hus och lägenheter över hela Sverige. Nu får konceptet en rejäl uppfräschning, både vad gäller design och funktion berättar Magnus Hultqvist, produktchef på OBOS

Läs mer

Vill du veta mer om Start Living?

Kontakta oss här om du har frågor om Start Living

Hur vill du att vi kontaktar dig?