Detta är OBOS

OBOS är en av Nordens största bostadsutvecklare, med säte i Norge. Där är verksamheten medlemsägd, med nästan 500 000 medlemmar – och även i Sverige kommer ett medlemsprogram att lanseras under 2020. Inom OBOS Sverige är vi idag cirka 900 medarbetare som arbetar på ett 30-tal kontor runt om i landet, och huvudkontoret finns i småländska Myresjö.

Vårt erbjudande

Inom OBOS svenska verksamhet verkar vi genom de välkända varumärkena Myresjöhus och SmålandsVillan, och genom varumärket OBOS utvecklar vi både små och stora bostadsprojekt, förskolor, LSS-bostäder, äldreboenden och skolor. Våra produkter byggs i våra tre fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall och vi är ledande inom industriellt byggande i trä.

Livet mellan husen

Att arbeta med livet mellan husen i åtanke i varje bostadsprojekt är självklart för oss på OBOS. Det kan vara allt från belysning och gångvägar till lek- och mötesplatser. Här är också våra kommersiella fastigheter en viktig del i erbjudandet då vi vill att man ska kunna bo i ett OBOS-område och trivas hela livet.  

Hela Sverige ska leva

På OBOS anser vi att stad och landsbygd är lika viktiga och behöver varandra. Därför investerar vi 50 % av vår mark i kommuner som inte tillhör de tio största. Vi bygger våra bostäder och fastigheter där människor vill bo och leva, och under 2019 levererade vi cirka 1 100 bostäder till 168 av Sveriges 290 kommuner.  

Grön och social hållbarhet

På OBOS bygger vi våra bostäder och fastigheter primärt i trä och arbetar ständigt för att utveckla vårt produktsortiment för att minska vår miljöpåverkan. Genom att stödja OBOS Damallsvenskan bidrar vi till idrott på lika villkor mellan män och kvinnor, och genom vårt program OBOS ger tillbaka stödjer vi initiativ inom idrott, miljö och kultur på de orter där vi har bostadsprojekt och arbetskraft.

Här hittar du mer om vårt hållbarhetsarbete.